© Karolien Segers

Op zondag 17 september vond de laatste ‘King of Districts Skate tour’ plaats aan de Jordaenskaai. In een spannende finale bekroonden Lewis Weber en Vincent Bakker zichzelf tot koning van de Antwerpse skateparken.

King of Districts  was deze zomer toe aan haar tweede editie. “Het is de enige skatewedstijd voor amateurs in Antwerpen”, vertelt organisator Anton De Groot. “Met de wedstrijd bieden we een platform voor de skaters en de eigenheid van de sport wordt behouden. Het is een vrije sport, die je kan beoefenen zonder deel uit te maken van een club. Als organisatie willen we de skaters graag iets aanbieden, zolang het maar in een gemoedelijke sfeer gebeurt.”

© Karolien Segers

Vijf stops, twee winnaars

Afgelopen zomer stopte de wedstrijd in de verschillende skateparken van Antwerpen en zijn districten. “In het totaal deden er 83 deelnemers mee aan de wedstrijd, dat is meer dan vorig jaar”, zegt De Groot. De deelnemers werden in twee leeftijdscategoriën ingedeeld, jonger dan 14 en ouder dan 15 jaar. “Op elke stopplaats konden de deelnemers een skateprijzenpakket winnen en zich kronen tot the king van hun district.”

De laatste wedstrijd ging door op de Jordaenskaai, daar staat een tijdelijk parcours. Tijdens de wedstrijd werden de jongeren beoordeelt door een professionele jury. “Deze letten op de moeilijkheidsgraad van de tricks, de snelheid waarmee de skaters het doen en de stijl”, vertelt De Groot.

Op deze laatste wedstrijddag werden ook twee nieuwe koningen gekroond. De punten van alle wedstrijden werden samen geteld en zo kwamen er twee winnaars uit de bus. Lewis Weber en Vincent Backer mogen zichzelf een jaar lang de koning van de districten noemen. “Vincent Backer (23) krijgt, naast de titel, met zijn overwinning een wildcard voor Antwerp Skatecontest, een skatewedstrijd voor professionelen.” Deze wedstrijd vindt plaats aan de Jordaenskaai tijdens Antwerp City Drops op 23 en 24 september.

© Karolien Segers

Volgende zomer meer wedstrijden

Ook volgende zomer zal King of Districts de skateparken veroveren. “De wedstrijd vindt enkel plaats in de districten die een fatsoenlijk skatepark hebben. Volgend jaar komt er een nieuw park aan de Ruggeveldlaan en ook in Ekeren zal er een nieuwe plek komen. Hopelijk kunnen we deze plaatsen dan ook toevoegen aan de wedstrijd”, zegt De Groot. “In de verre toekomst hoop ik ook dat we de wedstrijd kunnen laten doorgaan in andere plaatsen in Vlaanderen.”

© Karolien Segers
vorige volgende