reacties (0)

Vanaf morgen is A Bigger Splash te zien in onze cinemazalen. Het is een thriller met steracteurs als Ralph Fiennes en onze eigenste Matthias Schoenaerts. Op 11 maart ging de film al in première in Kinepolis Antwerpen. Naast onze reporters tekenden ook Schoenaerts en regisseur Luca Guadagino present. Die laatste was vol lof over de Antwerpenaar: “Wat ik bewonder bij Matthias is zijn inzet en vastberadenheid.”

”We hebben tickets gekocht voor de film. Waar het over gaat weten we totaal niet. We zijn hier eerder om Matthias te zien.” De fans van Schoenaerts zijn niet noodzakelijk cinefielen. Ze komen naar Kinepolis Antwerpen om een glimp op te vangen van hun idool.

Als de Italiaanse regisseur Luca Guadagino met de Antwerpse acteur arriveert, staan alle fotografen paraat voor een fotosessie met de twee. Fans roepen intussen onophoudelijk ‘Matthias’. Schoenaerts lachte beminnelijk, maar laat een interview aan zich voorbijgaan. Guadagino kunnen we wel even strikken. Hoe hij erin geslaagd is zo’n sterrencast te bemachtigen, met naast Schoenaerts ook Ralph Fiennes, Tilda Swinton en Dakota Johnson?

“Ik denk dat ik heel overtuigend was omdat ik wist wat ik wou”, steekt Guadagino van wal. “Mogelijk hebben ze door mijn vastberadenheid en enthousiasme toegehapt. De manager van Tilda Swinton stelde Dakota voor om de rol van Penelope te vertolken. Het was een perfecte match.”

Tilda Swinton

Het is niet de eerste keer dat de paden van Swinton en Guadagino kruisen. Superlatieven schieten te kort: “Tilda is een buitengewone actrice, een geweldige persoon en bovendien goede vriendin. Samenwerken met haar is bijzonder fijn. Maar het zijn een voor een topacteurs. Bij Matthias bewonder ik zijn inzet en vastberadenheid. Het was een van de beste off-cast samenwerkingen met acteurs, dus wil ik volgend jaar graag opnieuw met hen draaien voor mijn nieuwe film Suspiria.”

De hoofdscènes van de film bevinden zich in een zwembad, terwijl de regisseur niet kan zwemmen. Een terugkerend fenomeen in het oeuvre van Guadagino, maar of we het een patroon mogen noemen? “Het gebeurt eigenlijk altijd heel toevallig dat er zwembaden zijn in mijn films. Ik heb hier niet écht over nagedacht. Misschien doe ik dit juist onbewust omdat ik niet kan zwemmen”, lacht hij.

Chaos en charmes

Het resultaat is een typische Italiaanse film met chaos en charmes. Het scenario leest als een stationsroman: Marianne Lane (Tilda Swinton) is een rockster die een drastische stemoperatie moet ondergaan. Samen met haar vriend Paul (Matthias Schoenaerts) vlucht ze naar een Italiaans eilandje, ver weg van alle drukte.

De twee genieten in alle rust van hun break tot muziekproducent en oude bekende Harry (Ralph Fiennes) tevoorschijn komt. Hij en Marianne waren ooit een koppel. Harry probeert Marianne terug voor zich te winnen, terwijl Paul zijn oog laat vallen op Penelope (Dakota Johnson), de dochter van Harry…

© 2016 – StampMedia – Tara Boutaleb, foto: Stefan Lambrechts


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 05/04/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 05/04/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Newsmonkey.be op 05/04/2016


Reacties

Plaats een reactie