Neveneffecten komt voor het eerst in jaren opnieuw samen voor een optreden met improvisatiegezelschap Preparee. Dat pakt op 25 februari uit met een nieuwe show in de aula Pieter De Somer, de grootste campuszaal in Leuven. De crew van Preparee is enorm enthousiast: “Ik vraag me af hoe die mannen ruiken!”

Neveneffecten treedt eind deze maand op in Leuven. De vier leden hebben bijna negen jaar lang niet meer samen op de planken gestaan. Enkel voor een tournee met The Lunatics maakte het improgezelschap een uitzondering. En nu dus ook voor Preparee, een Leuvens improvisatiegezelschap voor en door studenten.

Een comeback van Jelle De Beule, Koen De Poorter, Lieven Scheire en Jonas Geirnaert stond in de sterren geschreven. “Scheire had al eens laten vallen dat er niet veel nodig zou zijn om Neveneffecten weer op een podium te krijgen”, vertelt Klaas Van den Broeck, de kapitein van Preparee. “Het was onze allerstoutste droom om samen met hen op te treden. En wie niet waagt, niet wint: we hebben een mail gestuurd om te kijken of ze het zagen zitten. Met succes”, glimlacht Van den Broeck.

Geschaakt

Tabasco, het bestuur van Preparee, koos ervoor om de voorstelling kreeg de titel ‘Preparee schaakt Neveneffecten’. Lotte Simons van Tabasco legt uit: “Schaakt betekent in deze context iemand die tegen zijn of haar wil wordt ontvoerd. In dit geval is dat een grapje - Neveneffecten wilde heel graag meespelen.”

Wat we mogen verwachten? “Een show waarin zowel wij als de gasten van Neveneffecten proberen te schitteren”, stelt Lotte’s collega Joren Thys. “Preparee vaardigt vier spelers af op het podium. Het wordt geen wedstrijdje Neveneffecten versus Preparee, maar een afwisseling van beide groepen.” Van den Broeck vult aan: “Dat maakt het voor ons minder gênant.”

“Iedereen wenend naar buiten”

Voor het team van Preparee wordt dit optreden een absoluute hoogtepunt. “Neveneffecten is het summum van de Vlaamse impro. We hopen dat zowel spelers als publiek een leuke avond zullen beleven. Dus op het einde een staande ovatie en mensen die wenend van plezier naar buiten gaan”, knipoogt Joren.

“Ook moet er minstens een paar borsten getoond worden. Dat is nog nooit gebeurd - ik blijf er stiekem op hopen”, vertelt Klaas. De kapitein van het improgezelschap is ook bang dat de kinderlijke fan te hard in hem zal opborrelen. “Ik vraag me heel hard af hoe ze zouden ruiken, welke lichaamsgeur ze hebben!”

Tickets meteen betalen

Door het succes van o.m. ‘Basta’ en ‘De Ideale Wereld’ verwacht Preparee een volle aula. Om hamsteren tegen te gaan, moet je je tickets niet alleen online bestellen, maar ook meteen betalen. Het heeft bovendien geen zin om zonder ticket naar de show te gaan. “Voor sommige van onze shows zijn er nog tickets aan de kassa, maar als je denkt dat je zonder kaart naar Neveneffecten kan komen kijken… We zullen een foto van hen aan de ingang hangen”, lacht Lotte.

De leden van Preparee hopen dat de heren van Neveneffecten, naast enkele leuke anekdotes, ook een gezelschapsspel zullen meenemen. “Dan kunnen we dat misschien achteraf spelen, op café! Maar waar we afspreken, zeggen we niet. We willen de rust bewaren”, besluit Klaas.

Ticketinfo vind je op de site en op de Facebookpagina van Preparee.

© 2016 – StampMedia – Gerrit Willems


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 10/02/2016