Niels Albert won op 22 februari de Cyclocross Masters in de Grenslandhallen in Hasselt. Eerder won hij ook al de sluitingsprijs in Oostmalle en daarmee sluit hij zijn seizoen in schoonheid af. Daarnaast werd Kevin Pauwels als beste veldrijder van het seizoen verkozen tot Koning Winter.

Tom Meeusen (Telenet-Fidea) begon sterk aan de indoorwedstrijd. Niels Albert startte slecht, maar uiteindelijk kon hij nog aansluiten bij de kop van de wedstrijd. In de slotronde leek Sven Nys (Landbouwkrediet) te winnen, maar in een van de laatste bochten maakte hij een stuurfout, waarop Albert (BKCP Powerplus) voorbij Stybar (Omega Pharma Quick-Step) manoeuvreerde en als eerste aankwam. Stybar en Nys werden respectievelijk tweede en derde.

Niels Albert won de derde editie van de Cyclocross Masters. De wedstrijd gaf de renners een laatste prestigeslag om zich van hun beste kant te laten zien.

Wereldkampioen wint opnieuw

Het is de derde keer op rij dat de regerende wereldkampioen de indoor cyclocross wint. De Tsjech Zdenek Stybar won de vorige twee edities. Bij de dames won wereldkampioen Marianne Vos voor de derde maal op rij. Haar Nederlandse landgenote Daphny van den Brand eindigde net zoals de vorige twee jaren op de tweede plaats. Belgisch kampioen Sanne Cant werd derde.

Koning Winter

Kevin Pauwels (Sunweb-Revor) werd in Hasselt gehuldigd als Koning Winter. Een vakjury verkoos de renner tot beste veldrijder van het seizoen. Daarmee volgt hij Sven Nys op, die dit jaar de favoriet van het publiek was voor de prijs. Kevin Pauwels, met elf zeges de revelatie van het seizoen, won de voorbije winter zowel de wereldbeker als de GVA-Trofee.

© 2012 - StampMedia - Sander Carollo, foto's: Sander Carollo en Thiago Struys


Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 27/02/2012