© Jolien Erauw

Veldrijdster Kim Van de Steene heeft haar samenwerking met Tarteletto Isorex beëindigd en begint aan een nieuw hoofdstuk bij een nieuwe ploeg. Volgend seizoen zal ze pronken in de kleuren van BNS Technics Concrete House.

Jarenlang werkte Kim Van de Steene samen met Belgische wielerploeg Tarteletto Isorex. De 33-jarige veldrijdster heeft besloten dat het nu tijd is voor een nieuwe uitdaging. Ze zette daarbij haar samenwerking met Tarteletto Isorex stop en versterkte het team van BNS Technics Concrete House. Dat team geeft haar de kans om haar wielercarrière terug op te bouwen na een mindere periode.

Familie op één

De wielerwereld combineren met haar gezin en haar job in het Sint-Lucasziekenhuis in Gent is vaak geen eenvoudige klus geweest voor Van de Steene. “Ik zocht een betere combinatie tussen het werk, de  sport en mijn gezin. Mijn gezin komt nog steeds op de eerste plaats, daarna volgt het werk en sport. Mijn nieuwe ploeg staat volledig achter deze visie,” vertelt de winnares van de Koppenbergcross 2018.

Nieuwe start

De medewerkers van BNS Technics zijn zeer enthousiast met hun nieuwe aanwinst. Ongeveer zes jaar geleden bood de ploeg haar al een plaats aan. Nu grijpt Van de Steene haar kans. “Ze waren heel enthousiast, maar vooral verrast dat ik nog steeds aan hen dacht na al die jaren,” zegt de veldrijdster. De manager van het team en zijn rechterhand, Iwan Gevers en Kris Alaerts, steken hun blijdschap niet onder stoelen of banken. “Dit is voor mij het ideale verjaardagscadeau,” aldus Gevers.

vorige volgende