Tyler Hilton is bij het grote publiek bekend door zijn rol als Elvis Presley in de film Walk The Line. Bij de jeugd gaan de harten sneller slaan wanneer ze de naam Chris Keller horen. Dit personage vertolkt hij in de Amerikaanse televisiereeks One Tree Hill.

"Chris Keller is een idioot", lacht Hilton. "Maar het was leuk om hem te spelen. Als hij echt zou bestaan, dan waren wij goede vrienden. Hij is een grappig persoon en dat siert hem wel. Maar ik ben helemaal niet zoals hem."

Tyler ziet zichzelf ook niet als acteur. Een rol in de televisiereeks was mooi meegenomen voor zijn zangcarrière. En dat maakt het zo interessant. Acteren en muziek maken zijn totaal verschillende zaken. "Die variatie maakt mijn job aantrekkelijk", zegt Hilton.

De samenwerking met de cast van One Tree Hill verliep vlot. Sommige onder hen zijn zelfs goede vrienden van Hilton geworden. "Was de reeks niet succesvol, dan had ik de job nog aangenomen", beweert Hilton.

Boyce Avenue

Tyler is goed op dreef en is momenteel op tournee met de Amerikaanse rockband Boyce Avenue. Dit weekend heeft hij vrijgenomen om Genk wat te verkennen. Maandag vertrekt hij terug naar het Verenigd Koninkrijk om zijn tour verder te zetten.

Vanmorgen realiseerde hij zich dat hij van het Verenigd Koninkrijk naar Brussel vloog. Zijn drukke werkschema laat het niet toe om aan dagdagelijkse dingen te denken. Hilton geeft toe dat het heen en weer vliegen geen vakantie is.

Op visite in België

Naast de tour met Boyce Avenue, speelt Hilton voor de eerste keer in Europa. Bovendien is dit zijn eerste show in België. En hij is zeer enthousiast over België. "De Belgen proberen mij dronken te voeren", lacht Hilton.

Hilton kan het nog steeds niet vatten dat hij in België is. "Het is een mooi land, iedereen is vriendelijk en niet te vergeten, de Belgische chocolade. Wafels heb ik nog niet gegeten, maar dat staat morgen zeker op de planning", verklaart Hilton.

Album

Tyler Hilton mocht vandaag zijn Belgische fans op het Genkse festival ook tevreden stellen met nieuwe songs. Zijn album Forget The Storm is dit jaar in april op de markt gebracht. Aan nieuwe nummers hadden de fans dus geen gebrek.

Hilton begon met Kicking My Heels om te eindigen met Loaded Gun, Tylers favoriete song op het album. Zo'n rocksong wilde hij altijd al maken.

Chris of Tyler

Als hij zelf mocht kiezen, zou hij voor Tyler Hilton gaan. "Ik hou nog steeds van de persoon die ik ben. Ik hou van mijn vrienden en van mijn familie. Het zou, denk ik, moeilijk zijn om door het leven te gaan als Chris Keller", zegt Hilton.

Tyler Hilton heeft in oktober een Europese tour gepland. België stond niet op de tourlijst, maar als het van hem afhangt komt hij zeker terug.

© 2012 - StampMedia – Oriana Maruca en Yentl Keuppens, foto's: Anke Dom en Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 24/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 24/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 24/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 24/06/2012