© Omar Alabdan

Reporter Sacha Mennens was op 9 september aanwezig bij een protest van de Syrische diaspora in ons land tegen de aanslepende politieke situatie in Syrië. Hij schreef nadien zijn gedachten neer in deze tekst.

Het is al jaren bezig en ze worden er moe van. Je hoort in hun stem dat ze moe zijn: er zit boosheid onder. De regering gebruikt veel geweld zoals bombardementen en huizen leeghalen. Hier in België komen de Syrische mensen samen om steun te bieden aan zij die nog altijd in de oorlog zitten daar.

Er zijn ook veel families kapot gegaan. Veel mensen zijn alles kwijt en zijn naar hier gevlucht om een nieuw leven op te bouwen. Maar ze denken de hele tijd aan wat daar aan het gebeuren is. Ze vinden dat de regering moet stoppen met al dat geweld. De mensen die gevlucht zijn, willen terug naar hun familie die in Syrië vastzit.

Er is veel oneerlijkheid in de wereld. Hier in België is alles zo goed en in andere landen is het vaak een hel om er te wonen. Hoelang gaat het nog duren: dat is de vraag die iedereen zich stelt. Komt er wel een einde aan heel dat gedoe? Hier in België leeft iedereen met hoop en dag per dag. Doorzettingsvermogen is belangrijk.

vorige volgende