© Facebook

Vier leerlingen en één leerkracht uit het Stedelijk Lyceum Waterbaan in Deurne vertrekken op 16 juli voor bijna twee weken naar China. Daar zullen ze deelnemen aan de tiende editie van het Shanghai Sister Cities Youth Camp, een internationaal project in de Chinese grootstad Shanghai. Het is de tweede keer dat een groepje leerlingen van het Stedelijk Onderwijs uit Antwerpen deelneemt.

© Facebook

In het voorjaar verstuurde de Cel Internationalisering van het Stedelijk Onderwijs een oproep naar 130 Stedelijke Lycea. Groepjes van vier leerlingen en één begeleider mochten zich kandidaat stellen. Op basis van hun motiveringsbrieven werd een selectie gemaakt door de verantwoordelijke van de Cel Internationalisering en de divisiedirecteur of netwerkdirecteur.

Met dit project wil het Stedelijk Onderwijs de leerlingen kennis laten maken met de Chinese cultuur aan de hand van allerlei activiteiten. De leerlingen van het Stedelijk Onderwijs zullen er niet alleen zijn. Ze zullen vergezeld worden door tal van andere studenten uit achttien verschillende steden van over heel de wereld. Zo kunnen de leerlingen ook internationale vriendschappen sluiten en hun horizon verruimen. 

Ondergedompeld in het Chinese leven

© Facebook

Er staat een drukke planning op de leerlingen te wachten. In Shanghai zullen ze op een campus workshops volgen en Chinees leren, maar ze zullen ook uitstappen buiten de campus maken. Ze gaan bijvoorbeeld één dag bij een gastfamilie verblijven. 

Shanghai neemt de kosten voor overnachtingen, maaltijden en uitstappen  op zich. Het Consulaat Generaal van België betaalt de helft van de vliegtuigtickets en de Cel Internationalisering van het Stedelijk Onderwijs betaalt de andere helft. Het enige waar de leerlingen zelf voor moeten opdraaien is een paspoort en een visum. 

Enthousiasme

Zakaria - één van de deelnemende leerlingen - vind het een schitterende buitenkans. “Ik was op schoolreis en lag na een ongeluk in het ziekenhuis. Toen ik het nieuws kreeg te horen dat wij naar Shanghai gaan, kon ik mijn oren niet geloven.” 


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad op 06/07/2018
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 06/07/2018

vorige volgende