Tien dagen lang strijkt TOUR de FORCE neer op vier Antwerpse locaties. Het evenement begon in het Te Boelaerpark in Borgerhout en trekt straks naar Zandvliet.

TOUR de FORCE is een rondreizend cultureel jongerencentrum, in de vorm van een spiegeltent. De tent wordt opgebouwd, blijft tien dagen staan, wordt weer afgebroken en reist verder naar een ander district. "Het is een rondreizende zaal met een breed aanbod voor jongeren, vooral cultureel getint", zegt Jan Maas, coördinator van Aitor vzw, de organisatie achter het evenement.

Van fuiven tot voorleesnamiddagen

Concerten, theater, comedy, fuiven, voorleesnamiddagen, dansworkshops, vuurspuwers. De activiteiten en evenementen van TOUR de FORCE zijn enorm gevarieerd. Ook lokale jongeren en jeugdverenigingen organiseren evenementen in de spiegeltent. Op die manier brengt Aitor niet enkel een cultureel aanbod naar de jongeren in de Antwerpse rand, maar krijgen jongeren ook ruimte en ondersteuning om zelf een avond in elkaar te steken.

Hoop op nieuwe projecten

Aitor vzw organiseert TOUR de FORCE, in opdracht van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad. Tal van organisaties en jeugddiensten werken mee zoals Tel 18 en Den Eglantier. "We hopen in de toekomst nog een aantal projecten te krijgen", vertelt Jan Maas. "Ook na Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad, in opdracht van diverse organisaties, zoals we Kulturama Jazz Festival in Leuven hebben georganiseerd."

Vanaf 5 augustus staat de spiegeltent tien dagen lang in Zandvliet. Surf voor meer informatie naar www.tour-de-force.be.

© 2011 - StampMedia - Farah Ahaddour, foto: Haryo Sukmawanto