Amelie Nijs © Sander Di Monaco

Welk verhaal schuilt er achter iemand die rustig op een bankje zit te relaxen en voor zich uitstaart? Amelie Nijs (19), is laatstejaarsstudente marketing met keuze vastgoed aan de UCLL in Diepenbeek. De jongedame uit Romershoven komt twee keer per week tot rust in het stadspark van Hasselt. Daar droomt ze over haar ambities voor de toekomst. Ze vertelt ons haar verhaal.

Het is zaterdagochtend. Bewolkt, maar een aangename temperatuur in Hasselt. Op een bankje zit een jongedame voor zich uit te staren. Ze kijkt naar de wolken en geniet duidelijk van de rust. Bij de vraag om haar verhaal te vertellen wordt ze enthousiast en begint ze met een mooie anekdote. “Als klein meisje ging ik altijd mooie huizen spotten met mijn mama. Ik kon daar echt van genieten”, aldus Amelie. “Wanneer we dan een mooi huis tegenkwamen, legden we altijd onze eigen accenten aan het vastgoed. Tegenwoordig zoek ik extra informatie op als ik een mooi huis zie. Het is voor mij een vorm van ontspanning en het past bij mijn opleiding.”  

Amelie kreeg de smaak voor vastgoed echt te pakken na haar interview met vastgoedmakelaar Johan Masset: “Voor een schoolopdracht moest ik een interview doen met een vastgoedmakelaar. Mijn keuze viel op Johan Masset, een vastgoedmakelaar uit mijn straat. Toen het interview afgelopen was, wist ik dat vastgoed mijn doel zou worden. Ik heb de smaak ondertussen te pakken, vastgoed is mijn leven.”(lacht) Ze heeft ook al een voorbeeld uit de vastgoedwereld: “Ignace Meeuwissen, omdat hij heel veel heeft bereikt en hard werkt om zijn doelen te realiseren. Hij inspireert mij.”

“Vastgoedmakelaar worden in Dubai is mijn grote droom” – Amelie Nijs

In het dagelijks leven werkt Amelie bij restaurant Common Sense in Bilzen, waar ze opdient en de sociale media mag beheren: “Ik vindt het leuk om creatief bezig te zijn. Met sociale media werken, zorgt voor meer mogelijkheden om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik hou ook van lezen, lekker eten en zuiderse landen.

Wanneer we Amelie vragen naar haar toekomstdoelen is ze openhartig: “Ik wil mijn diploma behalen en erkend worden binnen de vastgoedwereld.” “Vastgoedmakelaar worden in Dubai is mijn grote droom, omdat het een sterk economisch land is en het aantrekt om daar een vastgoed imperium uit te bouwen”, aldus Amelie. Op dit moment is er een vastgoedbureau in België dat zich bezighoudt met vastgoed in Dubai. Dat gebeurt onder leiding van Guy Penders. Ik droom ervan om diezelfde weg te mogen inslaan, maar ik blijf met beide voeten op de grond en wil nog veel bijleren.” Is er dan geen plaats voor een gezin? “Jawel”, glundert Amelie. “Ik hoop over tien jaar kinderen te hebben en een mooi gezin uit te bouwen, maar eerst mijn doelen bereiken.” (lacht)

vorige volgende