De studenten van de opleiding Communicatiemanagement van de Hogeschool PXL staken donderdag de handen uit de mouwen voor de strijd tegen darmkanker. De studenten gingen met een bus langs in vijf Vlaamse steden om actie te voeren. Uiteindelijke doel? Marc Coucke naar Hasselt halen.

Op de Hogeschool PXL in Hasselt kwamen donderdagvoormiddag 200 studenten samen om actie te voeren tegen darmkanker. Éen op de 20 Belgen heeft namelijk last van darmkanker en maar liefst 90 procent is ouder dan 60 jaar.

Volgens de studenten communicatiemanagement is het hoogtijd om die cijfers terug te dringen. Ze lieten daarom 200 blauwgekleurde ballonnen de lucht in gaan. Hervé Van de Weyer, het opleidingshoofd communicatie, sprak klaar en duidelijk: “Het is een poepsimpele actie - stop darmkanker!”  Daarna lieten de leerlingen de ballonnen los, terwijl ze samen het logo vormden van ‘Kom op tegen darmkanker’.

In de namiddag gingen 20 studenten op bezoek in vijf Vlaamse steden, o.m. naar de redactie van de Gazet van Antwerpen. Laatste halte voor de leerlingen was Omega Pharma, het bedrijf van Marc Coucke in Nazareth. Het doel hiervan was Coucke als gastspreker te lokken naar Marcom. Dat is een dag voor marketing en communicatie, die begin maart georganiseerd wordt door de Hogeschool PXL.

Luc Colemont

De studenten stonden er niet alleen voor. Buiten de steun van de school kregen de studenten steun van Luc Colemont, dokter en oprichter actiegroep ‘Stop darmkanker’. Colemont startte die vzw in 2010 samen met drie studenten. Hij wil met zijn vzw aandacht vestigen op het feit dat het vroegtijdig opsporen van darmkanker levens kan redden.

“Ik ben zes jaar geleden begonnen met drie studenten en nu sta ik hier met 200 studenten, dat maakt me zeer blij”, vertelde Colemont trots. “Ik draag vandaag een blauwe sjaal, omdat dat de kleur tegen de strijd van kanker is. Ik ben ervan overtuigd dat met deze actie vandaag minstens een geval van darmkanker voorkomen is.”

Ook Hilde Claes, burgemeester van Hasselt, kwam haar steun betuigen. Claes kreeg vorig jaar te horen dat ze borstkanker heeft. “Mede daardoor vind ik het zeer belangrijk om mijn steun te betuigen aan deze actie.

© 2016 – StampMedia – Tine Oyen


Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 26/02/2016