Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011 sloot zondag 20 november af met een groots spektakel in Park Spoor Noord. Na afloop maakte een prachtig vuurwerk definitief een einde aan het slotfeest. Sihame El Kaouakibi, coördinatrice van de dansgroep Let’s Go Urban, was de producent.

Het startschot werd gegeven door enkele urban dansers en jammende artiesten. Daarna startte een samenspel van Japanse drums, de doedelzakspelers van Prima Nocta, vuurspuwers en verschillende dansers op het hoofdpodium. De zeer uiteenlopende stijlen werden samengebracht tot een mooi geheel.

De Japans drums of taiko zetten meteen de toon en brachten opzwepende ritmes die het publiek al snel enthousiast aanhoorde. Afwisselend met stoere doedelzakspelers en vuurspuwende vrouwen vormde het hele gebeuren een samenhangende en indrukwekkende show.

Vurig spektakel

“Het thema was feeëriek”, vertelt Sihame El Kaouakibi van Let’s Go Urban. “Ik dacht daarbij meteen aan vuur. Het moest iets groots worden.” Het optreden is anders dan wat men van Let’s Go Urban zou kunnen verwachten. “Het jongerenjaar afsluiten met urban vond ik misschien te bekrompen. Het moest iets zijn dat een groot publiek kon aanspreken”, meent El Kaouakibi.

Het spetterende optreden werd afgesloten met een groot vuurwerk. Het publiek was zichtbaar onder de indruk. Een groepje meiden in de menigte riep nog ‘bis bis!’, maar Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad ligt nu toch echt definitief achter ons.

© 2011 - StampMedia – Lynn Symons, foto: Alexander Godts