Ondanks alle regen schitterden de Bandits op Genk on stage op 24 juni. Ze zorgden ervoor dat heel wat gillende fans kwamen kijken naar hun optreden. Niet enkel de kinderen genoten ervan, ook de ouders waren enthousiast.

De regen viel met bakken uit de lucht tijdens het optreden, maar dat hield de fans niet tegen. Ze zakten met velen af naar het podium van Factor J om hun idolen te kunnen zien. Ook de idolen zelf hebben genoten van het optreden. Ze vonden het een geweldig publiek en een leuke sfeer. Bandits speelden eigen nummers, maar ook covers van onder andere Selah Sue.

Het ontstaan van de band

Voor ze beroemd waren hadden ze Gizoband. Nadat ze beroemd zijn geworden wilden ze een nieuwe start nemen. Ze veranderden de naam Gizoband in Bandits. Over die naam hebben ze lang nagedacht: ze wilden een naam waar het woordje band in zat en ook iets speciaals. Eerst wilden ze de naam Bandit nemen, maar deze naam werd al door een andere groep gebruikt en zo is het de naam Bandits geworden.

Het dagelijkse leven

De vier jongens gaan nog naar school, maar dat is goed te combineren met hun muziekcarrière. Toch hebben ze niet altijd tijd om te leren. "Leren, dat gebeurt tussen de soep en de patatten", zegt zanger Jasper. Hun ouders en vrienden staan ook helemaal achter hun plannen. Vrienden gaan nog altijd heel normaal met hen om, ondanks dat ze beroemd zijn.

Later

Wat ze verwachten van hun toekomst? Ze willen graag wel eens optreden op Rock Werchter of in het Sportpaleis, maar niet alleen daar: ze willen gewoon alle wereldpodia veroveren.

© 2012 - StampMedia - Amber Pauls en Linsey Reekmans, foto’s: Magali Merzougui en Machteld Bollen


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 25/06/2012