© Ange-Vanessa Nsanzineza

Dit weekend vond de tweede editie van Antwerp City Drops plaats. Van het Steen tot Park Spoor Noord kon je allerlei activiteiten van the urban scene aanschouwen én beleven. Graffiti, skating, BMX en dance stonden in de kijker. “Het is goed dat mensen hun talenten kunnen laten zien”, zegt Antwerps basketballer David Alonso.

Antwerp City Drops is een urban stadsfestival waarbij jong en oud al het talent uit de kast mag halen: van breakdance-moves tot de hoogste jumps met BMX.

Van mei tot september kon je op diverse plekken in de stad en de districten een mix van urban lifestyle-activiteiten meemaken. Het afgelopen weekend lieten artiesten en sporters zien wat ze in hun mars hebben.

Toeschouwer Thierry Carlier uit Antwerpen was vorig jaar al van de partij. “Het was toen zo plezant dan we dit jaar terugkwamen”, legt hij uit. Carlier was zelf ooit skateboarder, nu volgen zijn kinderen in zijn voetsporen. “Ik ben nu wel een beetje bang, omdat het zo gevaarlijk is. Al zitten ze nog niet zo ver”, vertelt hij.

© Ange-Vanessa Nsanzineza

Heel het weekend vonden er verschillende demonstraties en wedstrijden plaats. Zoals een kampioenschap BMX en het Europees Kampioenschap skateboarden. Maar er was ook plaats voor graffiti op diverse plekken. Tijdens een unieke tour kon je de verschillende kunstwerken in en rond de stad bewonderen. “De graffiti kleurt de stad, hé”, legt Reinout Betjes van Piazza uit.

© Ange-Vanessa Nsanzineza

Op de Groenplaats lieten jongeren zich volledig gaan tijdens een freelance dance battle. “Je wil je passie met mensen delen. Je geeft emoties aan de mensen, maar je krijgt er ook terug”, vertelt Denis Inghelbrecht, één van de deelnemers van de battle. “Het is gewoon pure fun”, voegt een andere deelnemer, Aryan Houshmand, eraan toe.

Totaalplaatje

De focus van deze twee editie van Antwerp City Dros lag vooral op sport. “Maar we willen het meer opentrekken naar andere dingen”, legt Karen Le Clair van Antwerp City Drops uit. “We willen niet alleen sport, maar een beetje van alles – het totaalplaatje, zeg maar.”

Na een succesvolle tweede editie met mooi weer kijkt Le Clair al uit naar de volgende edities. “Het is zeker voor herhaling vatbaar.”

vorige volgende