De Bromvlieg is het theatergezelschap van de UA dat dit academiejaar aan drie stukken zal werken. Op 9 oktober werden er audities gehouden waarop iedereen welkom was. "Want het draait vooral om goesting", zeggen Noriko Beyens en Brenten Pieper.

Noriko Beyens en Brenten Pieper maken deel uit van het kernteam van de Bromvlieg. “We geven iedereen de mogelijkheid om zijn of haar eerste stappen in het theater te zetten.” Het gaat erom om met een groep mensen te genieten van theater maken, van personages op te bouwen.

Toch is dit ook een soort auditie voor het kernteam, want ook voor hen is het de eerste keer dat ze een auditie houden. En dat vindt Beyens spannend. "Je leert veel bij", zegt hij daarover. "We zijn van acteurs naar regisseurs geëvolueerd, om uiteindelijk naar het kernteam door te groeien. Elk van die ervaringen heeft ons een andere kijk op theater gegeven."

Zelfingenomen kunstvolk

“We moesten eerst een locatie vinden", legt Pieper uit. "En dan gingen we op zoek naar studenten.” Beyens en Pieper vinden het belangrijk dat ze niet worden aanzien als zelfingenomen kunstvolk. “Mensen hebben het nodig om een gezicht op De Bromvlieg te kunnen plakken." Een gewoon gezicht. "We zijn niet van die wijn zuipende, elitaire theatermensen.” De Bromvlieg bestaat om samen met elkaar, in de vrije tijd, iets te creëren.

Stress

Aan enthousiasme is er alvast geen gebrek. Maar omgaan met stress is niet evident. Meisje X heeft er zo veel last van dat ze haar naam niet durft te noemen. "Ik probeer de stress te negeren, maar dat lukt duidelijk niet", lacht ze. “Ik heb een tekst van buiten geleerd, althans die ene die ik begreep", vertelt X. "Ik heb altijd al iets met toneel gedaan, maar leerde niets meer bij. Misschien doe ik dat hier weer wel. Met teksten die ik niet begrijp.”

© 2012 - StampMedia - Jeroen Meylemans


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 16/10/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 16/10/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 16/10/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Pienternet.be op 16/10/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 16/10/2012