© S-Visuals

Op sociale media verschenen boodschappen van Jordi Dhooghe waaruit bleek dat hij zijn carrière als DJ Merlo zou stopzetten. Is this goodbye… was een zin die bij enkele foto’s van zijn draaisets te zien was. Bij vele fans heerste kleine paniek, maar na een week vol spanning kondigde de dj dit aan: “This is goodbye is geen afscheid, geen nieuwe naam en ook geen nieuwe stijl. Dit is wel een nieuwe plaat die ik samen uitbreng met Louis Vanderhaegen, een talentvol toeteraar en een goede vriend.” 

“Het was een bewuste keuze om mijn nieuw nummer zo aan te kondigen”, vertelt DJ Merlo. “In tijden van corona hebben we niet veel boekingen. Daardoor moeten we op een andere manier veel mensen bereiken.”

Hoewel hij zijn beroep niet volledig kan uitvoeren door de pandemie, ziet de dj het nog steeds positief in. “Ik heb misschien veel feestjes gemist, maar dat haal ik wel in.”

Ook hield Merlo tijdens de lockdown heel wat livestreams op Facebook. Zo kon iedereen blijven genieten van zijn draaisets vanuit zijn of haar eigen kot. Wat de coronacrisis hem nog heeft gegeven, is tijd. Al vier jaar lang wilden Jordi Dhooghe en Louis Vanderhaegen samen een hit maken. Dat kwam er nooit van. Tot nu.

© S-Visuals

Zijn vriend Louis Vanderhaegen, ook wel bekend als Louisax, stuurde de dj een liedje op zijn saxofoon. Normaal maakt Vanderhaegen enkel covers, maar de eigen melodieën vielen in de smaak. Merlo vond het lied geweldig en wou daarop verder bouwen.

De twee zijn al lang vrienden, zaten vroeger op dezelfde school en zijn allebei afkomstig van Waarschoot. Het was altijd al een droom van Louis om samen met Merlo een nummer te maken. De twee brengen ‘Is this goodbye’ op vrijdag 12 juni uit en zijn beiden heel benieuwd naar de reacties.

De song blijft in hetzelfde thema als de vorige liedjes van Merlo, namelijk de liefde. “Over liefde kan je veel schrijven en het werkt”, zegt Merlo. Het gaat over een pijnlijke relatiebreuk, maar toch krijgt de luisteraar eerder een happy feeling en wat summervibes. 

Dit bericht bekijken op Instagram

IS THIS GOODBYE..

Een bericht gedeeld door MERLO // JORDI (@deejaymerlo) op

Eén dag na de aankondiging behaalde het lied al honderd presaves op Spotify. Dat wil zeggen dat al honderd mensen het lied in een afspeellijst hebben staan, zonder dat ze het kunnen beluisteren. Luisteren kan pas vanaf deze vrijdag, maar deze presavers laten zien dat de fans het zeker niet willen missen.

vorige volgende