© Patrick De Roo

Alle schakeringen van roze waren woensdagmiddag te zien op de Leopold de Waelplaats voor het KMSKA, waar vrouwen gehoor gaven aan de oproep van Antwerp Avenue. De girlbosses van deze webshop wilden hun klanten dolgraag ontmoeten in hun favoriete kleur.

Op het Museumplein hebben vrouwen hun girl power getoond door zich te kleden in het roze. Deze actie werd georganiseerd door de onderneemsters van Antwerp Avenue, een verdeler van smartphonehoesjes. “Roze is een belangrijk onderdeel van onze merkidentiteit en staat symbool voor de sterke vrouwen die we vandaag samenbrengen”, zegt oprichtster Jessica De Block. “Hen zien stralen is het mooiste wat er is.”

“Advocaten en dokters worden niet serieus genomen als ze zich kleden op een manier die buiten de norm valt” – Jessica De Block (Antwerp Avenue)

Jessica betreurt dat sommige sectoren nog steeds geen ruimte bieden voor het dragen van kleurrijke outfits. “Advocaten en dokters worden niet serieus genomen als ze zich kleden op een manier die buiten de norm valt”, legt ze uit. Volgens haar is het juist een vorm van expressie, en ze bewondert iedereen die het lef heeft om te dragen wat ze willen. “Felle kledij zou nooit geassocieerd mogen worden met een gebrek aan professionaliteit”, benadrukt ze.

Tijdens de actie kregen alle aanwezigen ook een roze, hartvormig spiegeltje met de slogan ‘fuck off kindly’. “Soms is het goed om onze krachtige, uitdagende kant te laten zien”, vertelt de Jessica De Block. Op vrouwendag hebben ze al eerder dit soort spiegels uitgedeeld, en het werd een herhaalbaar succes. Het lijkt erop dat Jessica niet snel zal rusten voordat alle vrouwen de vrijheid hebben om zich te kleden zoals ze willen. “Ik ben nog lang niet klaar met woman empowerment te verspreiden.”

Deze publicatie kwam tot stand dankzij een exclusieve samenwerking met Gazet van Antwerpen. Zes jongeren van StampMedia draaiden in de eerste week van de paasvakantie mee op de stadsredactie van Gazet Van Antwerpen (GVA). Ze brachten verhalen uit hun eigen leefwereld, en speelden ook in op het dagelijkse nieuws in en rond Antwerpen.

Bekijk hier alle publicaties die de jongeren tijdens de mediaweek bij GVA hebben gemaakt.


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen op 05/04/2023.

vorige volgende