Op zondag 12 augustus trapten de rappers van Gangthelabel het podium op de Oude Markt af. Hun optreden kaderde in het project 'Young Talent selected by MNM @ Marktrock 2012'. Als eerste groep lokte Gangthelabel heel wat jonge tienermeisjes naar de voorste rijen van het podium.

Speciaal voor Marktrock selecteerde MNM twee jonge beloftevolle Vlaamse acts om op zondag op het podium op de Oude Markt te spelen. Beide groepen komen uit MNM's jonge talentenselectie, die afgelopen maand de revue passeerde op het podium bij Summerclub On The Road. Naast Bristol Blonde nodigde MNM ook Gangthelabel uit.

Gillende meisjes

De Gentse hiphopgroep wordt gevormd wordt door twee ambitieuze jongeren die gaan onder de artiestennamen van Aswinundefined en DriesOG. Aswin is 17 jaar en Dries is 15. Met hun nog jonge leeftijd en hun eveneens nog jonge fans - het merendeel bestaat uit jonge tienermeisjes - doet het duo ons denken aan de Vlaamse hiphopvariant van Justin Bieber. Na hun optreden werden Dries en Aswin dan ook van de Oude Markt naar het M. De Laeyensplein bejubeld door een hele groep tienermeisjes. Na hun optreden deed de groep nog een interview voor MNM waarna ze handtekeningen uitdeelden. Een hele hoop meisjes – met stift, gsm of fototoestel in de hand – stond ongeduldig te wachten op de jonge rappers.

Breuk

Gangthelabel heette vroeger nog Swaggalicious. Sinds kort is ook een deel van de band gesplit. "Er was geen respect, vertrouwen en communicatie", legden Aswin en Dries de breuk uit op MNM. De nieuwe groep heeft alvast een massale fanbase en op YouTube werden hun songs Ass, Hot' en We Are One elk al tussen de 75.000 en 210.000 keer bekeken.

© 2012 - StampMedia - Sander Carollo, foto's: Pauline Poelmans