Rijen dik stonden ze, de gillende tieners bij het optreden van Gers Pardoel. Deze 31-jarige Nederlander heeft op korte tijd twee monsterhits gescoord in België en die werden luidkeels meegezongen in Halen. Wat doet zo'n succes met een mens?

Gers Pardoel is acht jaar bezig geweest met bijleren, groeien en genieten van muziek. Succes kon gewoon niet langer achterblijven. "Ik ben heel dankbaar voor wat ik nu heb," zegt Pardoel. "Ik heb er hard en lang voor gewerkt en dan doet het deugd wanneer alles op zijn plaats valt. Ik beleef het leven dat ik nu leid zeer bewust en geniet er met volle teugen van."

Klein België

Springtime Festival was Pardoel niet onbekend. "Ik had er al van gehoord, maar we doen deze zomer zo veel festivals dat ik alles gewoon over me heen laat komen." Pardoel moet zijn mening over België wel bijschaven. "Ik kende in België alleen Brussel en Antwerpen. Het is leuk om te ontdekken dat België nog veel meer te bieden heeft dan enkel die grote steden. Ook in kleinere steden en dorpen kan een optreden echt exploderen."

Go Springtime!

Is het Belgische publiek anders dan dat in Nederland? "Eigenlijk is er geen verschil," laat Pardoel weten. "Maar wat wel opviel is dat het publiek hier in Halen echt extreem is. De nummers 'Ik neem je mee' en 'Bagagedrager' werden tot de laatste noot voluit meegezongen. Dat geeft echt een kick als artiest." Hoe hij dan omgaat met al die plotse populariteit? "We gaan naar elk optreden met lage verwachtingen. Elk publiek is anders en je moet het een beetje aanvoelen terwijl je bezig bent. Ik ben ook blij dat ik met mijn broer op het podium sta (Robbie Pardoel is Gers' tweelingbroer en eveneens zijn dj, red.). Dat geeft telkens weer een vertrouwd gevoel."

Lekker muziek maken

Ook de zomer zal druk worden voor Pardoel. De drie shows die hij dit weekend heeft zijn daar een goed voorbeeld van. "Er staan nog veel shows gepland voor de zomer," zegt Pardoel. "En naast al die drukte werken we ook nog aan een volgend album en promoten we onze nieuwe single in Nederland." Gewoon lekker muziek maken dus? "Gewoon lekker muziek maken." (lacht)

© 2012 - StampMedia - Charline Verlinden, foto: Maurizio Ciranni


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 22/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 22/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 22/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd in Het Belang van Limburg op 26/05/2012, p. 68