ANTWERPEN - Vanavond opent Het Bos, het nieuwe huis van jeugdcentrum Scheld’apen. Het pakhuis op de Ankerrui 5-7, naast de oude Renaultgarage, wordt de nieuwe plek voor de jeugd. “Na 16 jaar isolement in een pand net buiten de stad, tussen de brandnetels en weg van alles, stichten we een nieuw huis in het centrum van Antwerpen”, klinkt het.

Na een paar ondergrondse vergaderingen en dagenlange fietstochten door Antwerpen, op zoek naar de perfecte locatie, kraakte een tiental jongeren 16 jaar geleden een pand aan D’herbouvillekaai 36. Pers en stadsbestuur werden per fax op de hoogte gesteld van de grootse plannen van Scheld’Apen. “Scheld’Apen wil een artistieke vrijplaats in de stad en neemt daarvoor de nodige ruimte”, klonk het toen.

14 jaar lang was het jeugdcentrum Scheld'apen op de D'Herbvouillekaai. Vanavond is het te doen op de Ankerrui. Woensdag knipte schepen van Jeugd Nabila Ait Daoud (N-VA) het lintje al door aan de concertzaal op het gelijkvloers, nu is het aan het publiek om een kijkje te komen nemen in Het Bos. “Het wordt een ruimte voor ontmoetingen tussen mensen die op verbeeldingsvolle wijze over de wereld nadenken”, stelt de organisatie. Aan u om te oordelen!

© 2014 – StampMedia – Eli Alders


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 02/05/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 02/05/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 02/05/2014