De givers van scouts 1-25 Sint-Jacob uit Antwerpen bezochten ook het slotfeest in Park Spoor Noord. Amber (15) is enthousiast over de afsluiter van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011, maar zij en haar scoutsvrienden zijn wel kritisch over het afgelopen feestjaar.

"Ik vind het een leuke dag," zegt Amber. "Een evenement als dit is super! Op zich vind ik het ook al cool dat Antwerpen dit Europese jaar mocht organiseren. Maar eigenlijk bezocht ik niet zo veel evenementen van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad. Waarom niet? Omdat ik er niet van wist."

Ook Francesca (14) vertelt een gelijkaardig verhaal. "Ik wist zelfs niet dat dit feest vandaag georganiseerd werd. Ik kwam het te weten via de scouts."

Maar voor de twee meisjes zijn er zeker ook positieve punten aan het voorbije jaar. "Jongeren kregen veel toffe kansen", zegt Francesca. "Met de scouts mochten we Lopend Vuur organiseren, een gratis fuif in Kavka. Dat is natuurlijk geweldig."

"Inderdaad", pikt Amber opnieuw in. "Maar ik hoop wel dat het met dit slotfeest niet eindigt voor de Antwerpse jongeren. Hopelijk krijgen we nog zulke kansen in de toekomst!"

© 2011 – StampMedia – Robbe van Lier


Dit artikel werd gepubliceerd door JeugdWerkNet op 21/11/2011