© Machteld Bollen

Nielson stond voor de tweede keer in drie jaar op Genk on stage. Dit keer kwam hij op de Main Stage zijn nieuwe plaat ‘Doen, Durf Of de Waarheid’ voorstellen, al bracht de Nederlandse singer-songwriter natuurlijk ook oude klassiekers als ‘Sexy Als Ik Dans’ en ‘Beauty and the Brains’.

Je stond een paar jaar geleden ook op Genk on stage, is er intussen veel veranderd?
Nielson Voor mij persoonlijk: vorige keer stond ik op de Fruit Stage, nu op de Main. En vorige keer was ‘Sexy Als Ik Dans’ net uit en een beetje een hype. Maar nu was het net zo leuk, omdat ik me een wat meer moest bewijzen. Dat moet ik in Nederland bijna altijd, hier in België zijn de mensen meer open en nieuwsgierig.

Welk nummer vind je het leukst om te performen?
Nielson Momenteel: ‘Doen, Durf Of de Waarheid’, mijn nieuwe single. Het gaat over de mooiste zomer uit je jeugd. Je gaat voor het eerst drinken, zoekt grenzen op en bent elke dag verliefd op iemand anders. Maar mijn favoriete liedje verandert voortdurend.

Als het je nooit was gelukt om singer-songwriter te worden, welk beroep had je dan willen uitoefenen?
Nielson Vroeger wilde ik muzikant of meester worden. Ik heb dan ook een jaartje onderwijsassistent geprobeerd, maar na een halfjaar ben ik gestopt om een muziekopleiding te gaan volgen. Dit is mijn droomjob, ik heb heel veel geluk gehad.

Is er iets dat je zou willen veranderen aan je muziekcarrière?
Nielson Nee, ik ben super dankbaar dat ik dit elke dag mag doen. Maar ik heb natuurlijk wel plannen en dromen. Mijn grootste droom is dat een Nederlandstalig liedje van mij wordt vertaald door een Amerikaanse artiest.

Met wie zou je het niet erg vinden om op een onbewoond eiland gedropt te worden?
Nielson (lacht) Ik denk dat je het na verloop van tijd met eender wie erg vindt om op een onbewoond eiland te zitten. Maar als ik moet kiezen dan kies ik toch voor mijn vrouw. Ze is super nuchter en kan goed met de aandacht omgaan. Ik heb haar nog nooit jaloers gezien. Ze laat me lekker mijn ding doen en ik haar ook. Dat werkt goed.

Wat is het gekste dat een fan ooit heeft gedaan?
Nielson Ooit trad ik op voor een vrouwenstudentenvereniging in Utrecht. Bij het derde nummer ongeveer deed ik mijn ogen dicht – een paar seconden maar – en toen ik ze weer opendeed, was iedereen naakt. Ik lieg niet: ik stond voor honderd naakte vrouwen te zingen! Toegegeven: toen was ik wel een heel klein beetje van mijn melk.

Waar haal je inspiratie voor je muziek?
Nielson Bij de mensen om me heen. Hun verhalen, de dingen die ze meemaken, de dingen die ze zeggen.

Is er een levensles die je graag aan iedereen zou willen meegeven?
Nielson Ik ben nog maar 28, dus ik kan wellicht zelf nog wel een paar levenslessen gebruiken. Maar misschien dit: als je iets van de wereld wil zien, moet je wel een keer beginnen.


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 23/06/2018

vorige volgende