© Ange-Vanessa Nsanzineza

Op woensdag 13 december verzamelden zo’n 2500 betogers aan Kunst-Wet in Brussel om staatssecretaris Theo Francken (N-VA) aan te sporen om het huidige migratiebeleid aan te passen. Diverse actiegroepen sloegen de handen in elkaar onder de hashtag #InMyName. Voordien deden ze al acties door in verschillende Belgische steden posters te verspreiden.

Om 17u stonden er uiteenlopende mensen in de mars: sympathisanten, mensen van Broederlijk Delen en 11.11.11. en een kleine fanfare. "Laten we aan alle politici horen hoe belangrijk dit voor ons is", luidde het.

Voor het protest werden er reddingsdekens uitgedeeld en werd er aan iedereen gevraagd om een meterslange lijst vast te houden. Daarop stond het aantal asielaanvragen.

Van #NotInMyName naar #InMyName

Een maand geleden vond je over heel Brussel verschillende posters onder de hashtag #NotInMyName. Daarmee haalden de actievoerders uit naar het huidige migratiebeleid “en hoe mensen er niet achter staan”.

In november kwamen de actievoerders met de actie #InMyName. Daarin sporen ze mensen aan om mee te vechten voor een rechtvaardig beleid. In verschillende steden over heel België kon men deurhangers en posters vinden. Daarop het advies hoe je als individu een verschil kan maken.


Dit artikel werd gepubliceerd door NewsMonkey.be op 15/12/2017

vorige volgende