Het Oude Badhuis in Antwerpen-noord verkeerde vorige week terug in eighties sfeer. Met Miami Vibes kon een talrijk opgekomen publiek genieten van hits uit de jaren ’80. Jongeren kon het optreden minder bekoren.

Miami Vibes bestaat uit Wen Bellens ( Mis Ellie), Tom (Naso) ooghe ( Don Johnson), Mike Machiels (mike knight), jef van peer (macJyver), Rob Deckx (BadMax) en Geert De Wever (Stringfellow Hawke). Hun eerste optreden was in September 2009 in cafe Eindhout De Kroon.

Geld verdienen

Hun muziek is afgeleid van de politieserie Miami Vice die speelde in de tweede helft van de jaren ’80. Ze dragen de karakteristieke witte pakjes met fluo t-shirts. En het werkt want Hun agenda zit eivol: festivalletjes, privefeestjes, bedrijfsfeestjes enz. Meer dan 50 of 60 optredens per jaar doen ze. Ze willen geld verdienen met wat ze graag doen.
Naast Miami Vibes hebben ze ook nog een groep die Boogie Wonderland noemt. Daarmee trden ze ook in het buitenland op: zweden, nederland, duitsland, frankrijk.

Naar eigen zeggen willen ze jonge mensen van nu met de muziek van toen laten kennismaken. Of dat lukt is maar de vraag. In het Oude Badhuis waren jongeren alvast dun gezaaid. Jongeren uit de jaren ’80 zelf waren dan weer oververtegenwoordigd.

© 2010 – StampMedia – Tekst: Sajila Annam, Foto's: Oliver Nimet