De StikBitchen is een groep meiden die wekelijks samen komt in het vernieuwde H30 gebouw in Mechelen. Gegroeid uit een éénmalige workshop en als antwoord op een grote vraag om te leren naaien en stikken, is inmiddels iedereen tussen 14 en 25 jaar welkom om met textiel bezig te zijn.

De StikBitchen maken elk jaar verschillende creaties rond diverse thema's. Deze keer werken ze rond streetart. Geen enkel standbeeld in Mechelen is veilig. Ter gelegenheid van Sinte Mette, afgelopen zondag, werd de kleine Beethoven aan de vroegere brouwerij van Lamot van nieuwe kledij voorzien. De StikBitchen maakten speciaal voor hem een zelf geweven mantel, een mijter en zwemvliezen. Een leuk extraatje voor de voorbijgangers waren de chocolade pastilletjes in zakjes.

Milieubewust en goedkoop

De StikBitchen zelf vinden dat Fashion For Life tot nu toe het leukste project was dat ze gerealiseerd hebben. Om geld in te zamelen voor Music For Life, organiseerden ze een modeshow met zelfgemaakte kledij en kleding van tweedehandswinkels. Het herwerken van kleding is de laatste jaren weer hip bij jonge meisjes. De trend om kleding te hergebruiken komt omdat we milieubewuster worden en niet zomaar alles wegsmijten. En niet onbelangrijk: tweedehandskledij is veel goedkoper. Als je die kleren bewerkt, krijg je een uniek en origineel kledingstuk.

Bitchen met kapjes

De StikBitchen onderscheiden zijn zich van andere naaiworkshops door niet enkel individueel, maar ook in groep te werken. Alle StikBitchen dragen een zelfgemaakt kapje als ze in het openbaar aan hun streetart werken. Op die manier zijn ze onherkenbaar maar tegelijk herkenbaar als groep.

© 2012 - StampMedia - Merel Vanhoof


Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 13/11/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 13/11/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 13/11/2012