Woensdagavond was er de vierde Nacht van de Journalistiek in The Egg in Brussel. Jongeren, waarvan het merendeel laatstejaarsstudenten journalistiek, ontmoetten er tijdens workshops en speeddates hoofdredacteurs en andere bekende mediavakmensen.

In het begin van de avond gaven vakmensen van geschreven en audiovisuele media, zoals Joël De Ceulaer, Bart Van Belle, Tom Naegels en Frank De Graeve, workshops aan laatstejaarsstudenten journalistiek. Jongeren met journalistieke ambities konden ook speeddateten met grote namen als Faroek Özgünes, Jan Hautekiet, Ihsane Chioua Lekhli en Yves Desmet.

De Prijs van de Minister van Media ging dit jaar naar student journalistiek Len Buggenhout (VUB) omwille van zijn werk rond Brussel in WOI. De Prijs van het Studentenblad ging naar Jens Cardinaels, hoofdredacteur van het Leuvense studentenblad Veto voor zijn stuk rond stagiairs geneeskunde.

21bis (Thomas More) maakte een radioreportage, een fotografe van StampMedia maakte beelden van de awarduitreiking en de receptie. Bekijk en beluister hieronder respectievelijk de foto- en audioreportage via Zeega. De foto’s komen het best tot hun recht in fullscreenmodus.

© 2014 – StampMedia – tekst: Jana Maggen, foto: Milou Verstappen