Bram (19) en Evan (19) fietsen van het Nederlandse Geesteren naar Antwerpen, ter nagedachtenis van de mama van Evan die overleed aan kanker.

Voor het goede doel met de fiets naar Antwerpen: Evan (19) en Bram (19) doen het. De Nederlandse vrienden organiseren The Road to Antwerpen, een fietstocht van 217 kilometer. Op dit moment hebben ze al 51.000 euro opgehaald, en de actie is nog niet eens gestart. “Ik draag dit op naar mijn moeder die overleden is aan een hersentumor”, zegt Evan.

Twee jaar lang heeft Heidi, de moeder van Evan Hilhorst (19) gestreden tegen kanker. In september vorig jaar overleed ze in het bijzijn van haar zoon. Die moeilijke periode heeft uiteindelijk geleid tot een mooie actie. Evan’s beste vriend, Bram ten Dolle, bedacht het idee om een fietstocht te organiseren van het dorpje Geesteren in Nederland naar Antwerpen, om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. “De teller staat nu op 51.000 euro, hopelijk kunnen we dat bedrag nog verhogen”, vertelt Evan.

Evan en Bram zijn niet bang voor lange fietstochten. Twee jaar geleden fietste het duo voor een schoolproject van Geesteren naar Amsterdam, goed voor 160 kilometer. Evan: “Dat was nog maar een klein project. Wat we nu gaan doen is veel groter.”

Veel promotie

De vrienden laten er geen gras over groeien en deelden hun verhaal met de wereld. Er is een website, ze hebben promo gemaakt op sociale media en flyers uitgedeeld. Op dit moment hangen de affiches op verschillende plaatsen in Antwerpen. “Onlangs ben ik voor de eerste keer een weekendje naar Antwerpen gegaan. Dat moest ik toch wel gedaan hebben voordat de tour begint.”

De hele actie heeft Evan geholpen om zijn gedachten te verzetten tijdens een bewogen periode. “Het is alsof ik samen met Bram een eigen bedrijf heb. Het kost veel tijd, maar het gaat nu wel veel beter met me”, zegt hij. “Ik heb vooral gerouwd toen mijn moeder heel ziek was. We hebben zelfs een laatste reis gemaakt met de hele familie naar Sicilië. Het was een mooie, emotionele reis die we enorm koesteren.”

Evan’s moeder zou niet gewild hebben dat ze bij de pakken blijven zitten, dus probeert de familie positief te blijven en verder te gaan. “Op 28 april maken we de fietstocht en hopen we nog meer geld op te halen voor de strijd tegen kanker.”

www.theroadtoantwerpen.nl

Deze publicatie kwam tot stand dankzij een exclusieve samenwerking met Gazet van Antwerpen. Zes jongeren van StampMedia draaiden in de eerste week van de paasvakantie mee op de stadsredactie van Gazet Van Antwerpen (GVA). Ze brachten verhalen uit hun eigen leefwereld, en speelden ook in op het dagelijkse nieuws in en rond Antwerpen.

Bekijk hier alle publicaties die de jongeren tijdens de mediaweek bij GVA hebben gemaakt.


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen op 08/04/2023.

vorige volgende