‘Den Dreef’ in Leuven was woensdag het decor voor de clash der Lage landen. Ongeveer 2.600 aandachtige en luidruchtige supporters zagen de Red Flames hun laatste kans om barragematchen te kunnen spelen vergooien. Een zure nederlaag.

De Flames begonnen sterk en wilden het tempo bepalen. De kansen op het WK werden na 9 speelminuten al meteen verkleind door een doelpunt van Vivianne Miedema, de 17-jarige spits van Heerenveen. Volgens Aline Zeler, spits van de Belgian Red Flames en van Standard Fémina, was het niet door een gebrek aan concentratie, maar meer door een gebrek aan communicatie.

België ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en in de 16de minuut claimde zelfs een strafschop. “Het was duidelijk een strafschop, maar als de scheidsrechter en haar assistenten niks zien, dan moet je niet blijven zeuren over die fase”, zei Zeler na afloop. Meteen na die betwiste penaltyfase trapte Renée Slegers de WK-droom van onze Flames aan diggelen.

“Uitstekende groep”

Nederland zette de wedstrijd op slot en speelde ze rustig uit. De Belgian Red Flames bleven er voor gaan, maar ze konden geen echte kansen afdwingen en kwamen toch wat tekort tegen Oranje. “De nederlaag smaakt zeer zuur. Ik ben er natuurlijk ook kapot van dat we niet verder kunnen gaan in deze campagne, want we hebben een uitstekende groep”, vertelde Aline Zeler.

Volgens haar tegenstander Miedema was de overwinning verdiend vermits ze zo goed als niks hadden weggegeven. “Het vroege doelpunt was een droomstart voor ons want zo konden we makkelijker en vrijer voetballen tegen toch wel een sterk België.” Een groot feest zat er voor Miedema niet in aangezien de spits volgende week examens heeft. “Ik zal wel even mee feesten maar dan meteen naar bed”, lachte ze.

Miedema is nog niet zeker over haar toekomst. Wel staat vast dat ze niet bij Heerenveen blijft omdat ze toe is aan een stapje hogerop.

© 2014 – StampMedia – Jill Delsaux & Chloë Bellavia