Cultuurcentrum De Kreun te Kortrijk opende 23 juni zijn deuren voor de jaarlijkse Talent Factory Awardshow. De Hogeschool West-Vlaanderen (HOWEST) organiseerde dit als afsluiter van het jaar. Drie genomineerden in zestien categorieën kregen al dan niet erkenning voor hun project.

Met de Awardshow wil de school de innovatie en creativiteit van haar studenten tonen aan medestudenten, alumni en industrie. In zestien categorieën verspreid over zes opleidingsniveaus gaven de studenten blijk van hun kunnen. Innovatie was er zeker met de ZIZO: een keukenrobot die groenten gedoseerd snijdt. Een gat in de markt in tijden van snelkookkunst.

Maar leeft het hele gebeuren wel onder de studenten? "Jazeker", zegt Carl Dieryckx (18), eerstejaarsstudent Devine (digital design and media). "Maar vooral laatstejaars en docenten leefden enorm naar het gebeuren toe. Dat merkte je in de wandelgangen, op Facebook en Twitter." Ook na de Awardshow regende het tweets, vooral over de chaotische organisatie.

Studentikoos

Het studentikoze aspect werd echter niet uit het oog verloren. De zaal hield er de sfeer goed in met gefrustreerd gejoel, tot ergernis van presentator Michaël Janart. Twee assistentes verwenden het publiek met snacks en gadgets. HOWEST voorzag ook optredens en een afterparty met dj Lotto en GlimmerTwins.

© 2011 - StampMedia - Fernand Van Damme