Tom Meeusen (23) heeft op zondag 5 februari de voorlaatste manche van de Superprestige in Hoogstraten gewonnen. Zaterdag won Meeusen ook al de GVA-veldrit in Lille. Daarmee won hij zijn eerste twee koersen van het seizoen.

De bevroren, gladde Kempense ondergrond zorgde lang voor een spannende en snelle koers. Halfweg reden alle toppers nog vooraan. Wereldkampioen Niels Albert ontbrak, hij kwam op zijn zesentwintigste verjaardag pas als zeventiende aan op 2'07".

Op drie ronden van het einde versnelde Sven Nys (Landbouwkrediet). Kevin Pauwels (Sunweb Revor) en Tom Meeusen (Telenet Fidea) sprongen mee. In de slotronde sloeg Meeusen tussen de bomen bovenop een helling op spectaculaire wijze een kloofje. Nys en Pauwels reden beter, maar Meeusen versnelde op het juiste moment en zo finishte hij met drie seconden voorsprong op Pauwels en Nys.

Nys rijdt volgende week zaterdag 11 februari als leider van de Superprestige de laatste manche in Middelkerke. Hij staat vier punten voor op Pauwels, die het klassement nog kan winnen als hij in Middelkerke wint en Nys pas vierde eindigt.

© 2012 – StampMedia – Sander Carollo, foto's: Kelly Coucheir


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 07/02/2012