Mannen die wel wilden maar niet durfden, hadden ongelijk. Voor het luttele bedrag van tien euro, dat tevens integraal naar Music For Life gaat, gaf meesterverleider Jeremy Cimber een snelcursus vrouwen versieren.

Als vrouwelijke reporter was ik meteen geprikkeld toen ik hoorde van deze merkwaardige actie. Wat moest ik verwachten? Een hoop machopraat of een degelijke inkijk in de vrouwelijke psyche? Jeremy’s inleiding deed me alvast fronsen. “Mannen denken met logica, vrouwen met emoties.”

Mannen jagen

Mijn verontwaardiging nam nog een tikkeltje toe toen hij dit verklaarde door 50.000 jaar terug in de tijd te gaan. “Toen leefden de mensen in stammen. Mannen gingen jagen en vrouwen moesten op de kinderen passen. De vrouwen moesten erg hun best doen om één van de leiders van de stam te strikken en zo hun overlevingskansen te vergroten.”

Geniale trucs

Ondanks mijn bedenkingen besloot ik Jeremy het voordeel van de twijfel te gunnen en toegegeven, zijn tips waren op zijn minst interessant. Oeroude en tegelijk zeer slechte openingszinnen als “is jouw vader een terrorist, want jij bent echt een bom”, werden meteen van tafel geveegd en vervangen door simpele, maar tegelijk geniale trucs.

Gewoon “hallo” zeggen en naar de mening van de vrouw in kwestie vragen over eender welk onderwerp, blijkt veel doeltreffender te werken dan haar te complimenteren met pakweg haar kapsel. Niet meteen té geïnteresseerd doen en eveneens zelf ook wat mysterie bewaren blijken ook grote aanraders te zijn in het verleidingsspel. Wat mij betreft slaagt Jeremy hier de nagel op de kop.

Hype

Ik denk dat heel veel vrouwen het met mij eens zijn als ik zeg dat er een hoge nood is aan mannen die de aandacht trekken met een interessante opmerking in plaats van met een loos compliment. Het zou dus niet slecht zijn als soortgelijke cursussen op grote schaal gegeven zouden worden en dat beaamt ook Jeremy. “Ik doe dit nu parttime en zou er graag mijn hoofdberoep van maken, maar de vraag is nog te klein. In Amerika zijn de verleidingscursussen wel al een hype, dus wie weet binnenkort in België ook.”

In een vorig leven werkte Jeremy als kinderanimator voor Club Med in allerlei zonnige vakantiebestemmingen. “Ik geef nu al vijf jaar deze cursussen, maar ik werkte ook heel graag met kinderen. Vandaar dat het onderwerp van Music For Life mij dit jaar nauw aan het hart ligt. Door mijn kennis op deze manier over te dragen, koppel ik het nuttige aan het aangename.”

© 2010 - StampMedia - Elise Meekers


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen - online op 20/12/2010