Cultuurvereniging Jackyland organiseert samen met de stad Antwerpen en de lokale jeugdwerkingen Elegast, Kras en Noordpool op zaterdag 17 september voor de derde keer het gratis stadsfestival Het Noord Ontspoort.

Jackyland is een vereniging die een brug wil slaan tussen het sociale en het artistieke verenigingsleven. Daarom organiseert zij 'Het Noord Ontspoort'. Het festival brengt jong en oud, buurtbewoners en stedelingen samen om in een sfeervolle omgeving te genieten van een kleurrijk programma vol muziek, circus en animatie.

"We proberen het kleurrijke van Antwerpen Noord in het festival te krijgen", zegt Niels Dupon, medewerker van Jackyland. "Met Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad hebben we dit jaar gekozen voor verschillende bands uit Europa en ook jong talent krijgt een kans."

Opkomend talent

"Het festival begint voor de kinderen in de namiddag, onder de naam Noordpoel, met kinderanimatie, kinderdisco en workshops", vertelt Dupon. "De oudere jongeren komen al eerder voor de muziek. Het is een familiefestival met een hart voor jongeren en de buurt."

Het festival bestaat grotendeels uit muziek. Drie podia, een hoofdpodium en twee zijpodia, vullen zich met nationale en internationale gevestigde waarden en jong opkomend talent. Allemaal bespelen ze het brede spectrum van de wereldmuziek, van folkrock en afrobeat tot ska en gipsy swing. De meest klinkende namen zijn de Barcelonese mestizoband La Kinky Beat, de Hollandse punkfanfare De Kift en Budzillus en een streep pittige feestmuziek uit Berlijn.

Groot feest

Dupon: "We hopen op een fantastische nazomerdag en verwachten 2.500 bezoekers. We hopen ook dat het publiek wat nieuwe muziek kan ontdekken en uiteraard willen we er één groot feest van maken."

Dj-festival

Jackyland organiseert over heel Antwerpen nog verschillende concerten met oog voor jong en opkomend lokaal talent. Het volgende project dat binnenkort plaatsvindt, is MAS(KED), een dj-festival in het MAS, in samenwerking met Jongerenhoofdstad, de musea en andere partners.

© 2011 - StampMedia - Farah Ahaddour


Dit artikel werd gepubliceerd door De Wereld Morgen op 15/09/2011