© Omar Bouiraamane

Hulporganisatie Karama Solidarity organiseerde in het Antwerpse Deurne een benefiet-iftar om aandacht te vestigen op de humanitaire crisis in Gaza sinds Israël de regio opnieuw zwaar bombardeert. Een iftar is de eerste maaltijd na zonsondergang tijdens de islamitische vastenmaand ramadan. Reporter Omar Bouiraamane maakte enkele beelden van de benefietavond.

Hulporganisatie Karama Solidarity ging onlangs naar de Egyptische hoofdstad Caïro om daar voedselpakketten en andere hulpgoederen in vrachtwagens te laden. Die reden dan honderden kilometers door de Sinaïwoestijn tot in de Gazaanse stad Rafah, aan de Egyptische grens. "We krijgen vaak de vraag of onze hulpgoederen Gaza wel binnen geraken", zegt ambassadeur Idries Bensbaho tijdens de benefietavond. "Het antwoord is: ja." 

De aandacht die avond werd voornamelijk gevestigd op de humanitaire crisis die zich sinds 7 oktober afspeelt in Gaza. "Zo meteen kunnen wij hier onze vasten breken", zegt Bensbaho nog. "Ook in Gaza is het ramadan. Maar er is amper nog voedsel over om hun vasten mee te breken. Palestijnen vasten noodgedwongen dagen aan een stuk."


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen op 24/03/2024.

vorige volgende