Ook op dag twee weer veel sfeer op Genk on stage. Eén van de artiesten die daarvoor zorgde, was Laura Tesoro. De enthousiaste jongedame stond ons te woord net voor ze op de Fruit Stage het beste van zichzelf gaf. Het was al de tweede keer dat ze op Genk on stage stond.

‘Vorig jaar stond ik hier nog met Level Six, nu met mijn eigen band en mijn eigen muziek. Ik heb een druk jaar achter de rug, met als hoogtepunt uiteraard mijn deelname aan het Eurovisiesongfestival. Eurosong heeft mijn project een boost gegeven, waardoor ik nu met mijn eigen band kan spelen, onder mijn eigen naam. Je ding kunnen delen met mensen, is één van de fijnste dingen die er zijn. Eurosong heeft me ook geleerd hoe ik met camera’s moet omgaan, met situaties in het algemeen, en hoe ik een publiek moet bespelen. Ik heb het nu een heel stuk drukker dan pakweg twee jaar geleden, maar dat vind ik niet erg. Ik hou niet van stilzitten’.

Laura is bijna letterlijk op de planken opgegroeid. Haar beide ouders stonden in het theater, en het podium kende voor haar al snel geen geheimen meer. Op haar achtste stond ze al voor de camera, en niet veel later gaf ze haar eerste live-optreden.

‘Ik ben nu bezig met het schrijven van muziek, maar ook tv-werk en presenteren wil ik zeker nog doen. Mijn grote voorbeeld is Koen Wauters’.

Een plaat zit er nog niet aan te komen. ‘Ik wil geen plaat uitbrengen om een plaat uit te brengen. Ik wil zeker zijn van mijn liedjes. Een nieuwe single is er wellicht na de zomer’.

© 2016 - StampMedia - Sofie Vanderhulst; foto: Laurien Accou


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 25/06/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg op 25/06/2016