Heb je een goed journalistiek idee? Wil je vertellen wat er leeft bij jongeren, waar ze mee bezig zijn, waar ze over nadenken en hoe ze de wereld zien?

Dien dan een aanvraag in voor onze StampMedia Beurs! We hebben 4.000 euro te geef voor jongeren die een journalistiek verhaal vertellen over jongeren en hun leefwereld, met specifieke aandacht voor die jongeren die zelden of nooit gehoord worden.

De deadline voor het indienen van je aanvraag is 5 november om middernacht en gebeurt via de website van het Fonds Pascal Decroos

 

Waarom?

Met StampMedia zetten we in op jonge journalisten. Zij zijn de spreekbuis van jongeren die zelden aan het woord komen.

Wat?

Het thema: alles wat jongeren aanbelangt en een maatschappelijke uitdaging vormt.

Focus: jongeren die weinig aan bod komen. Diversiteit in de stad moet een prominente plaats krijgen in het project.

Uitwerking: tekst, foto, video,... Een multimediale visie en digitale tools zijn een pluspunt.
Voorwaarden: we verwachten van jou minstens 5 interviews met jongeren over het door jou gekozen thema. De interviews reflecteren hoe jongeren denken over het thema. De interviews zijn diepgravend en meerlagig.
Je zoekt in de 5 interviews een rode draad, waar je je bredere verhaal aan ophangt. Die rode draad toets je af bij een (of meerdere) expert(s).

Het resultaat is een doorwrochte, maatschappelijk relevante, herkenbare reportage, gebaseerd op de stem van jongeren die voldoet aan de vereisten van een journalistiek product.

Het resultaat is conform de stijlvoorwaarden van StampMedia. Voor onze stijlgids, klik hier.

De jury houdt rekening met de maatschappelijke relevantie van jouw onderwerp, een creatieve invalshoek, je ervaring, de stedelijke diversiteit doorheen jouw voorstel en het plan van aanpak.

Voor wie?

Voor alle jongeren vanaf 16 tot en met 26 jaar. Je kan je individueel of in groep kandidaat stellen.

Opgelet: voor de StampMedia Beurs is ervaring vereist. Voeg minimum 1 artikel/video/fotoreportage toe aan je aanvraag waaruit blijkt dat je al ervaring hebt met het maken van een journalistieke productie.

Hoe?

Vraag je beurs aan via het invulformulier op de website van het Fonds Pascal Decroos.

Je bent ook altijd welkom op de redactie van StampMedia om je ideeën op voorhand af te toetsen. Stuur voor 20 oktober je draft in naar marjorie [at] stampmedia.be om feedback te krijgen. 

De jury is geheim en wordt samengesteld door het Fonds Pascal Decroos. 

De gekozen projecten worden in de loop van de maand november bekendgemaakt.

Het resultaat wordt bij StampMedia gepubliceerd en verder verspreid volgens creative commons.

Financiering?

De vergoeding kan op drie verschillende manieren uitbetaald worden:

· Via inschrijving als freelancer bij een interimkantoor gespecialiseerd in de creatieve sector. Dit kan aangegeven worden als een studentenjob.

· Via een debetnota als diverse inkomst. Het volledige bedrag wordt gestort. Bij aangifte van de personenbelasting heft de overheid een belasting van 33% op de winst.   

- Freelancers kunnen een factuur opmaken. StampMedia betaalt die dan gewoon uit.

Nog vragen?

marjorie [at] stampmedia.be