© Viktoria Marinova

De Stad Antwerpen zal 20.000 euro vrijmaken voor noodhulp in de getroffen gebieden na de aardbeving in Marokko. Dat maakte burgemeester Bart De Wever (N-VA) maandagnamiddag bekend tijdens een herdenkingsmoment op de Grote Markt van Antwerpen.

Lees verder onder de video

Een honderdtal mensen kwam maandagmiddag op de Grote Markt van Antwerpen zijn steun en solidariteit betuigen met de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Onder hen het voltallige schepencollege en de Marokkaanse ambassadeur Mohammed Ameur en consul-generaal Brahim Rizki.

Op de beiaard weerklonk het Marokkaanse volkslied, nadien hulde de Grote Markt zich in één minuut stilte. Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) liet weten dat de stad 20.000 euro zal vrijmaken om hulp te bieden in de regio’s die zwaar getroffen werden door de aardbeving.

Vrijdagnacht werd Marokko opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6.8. Het epicentrum van de beving bevond zich op zo’n zeventig kilometer ten zuidwesten van de historische stad Marrakech. Er werden tot nog toe al meer dan 2.500 doden en minstens evenveel gewonden geteld.


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen op 16/09/2023.

vorige volgende