Woensdagavond kreeg Tom Naegels de eerste kopie van de nieuwe PIDMAG overhandigd op de redactie van StampMedia. Naegels, romanschrijver en ombudsman bij De Standaard, kreeg het eerste exemplaar omdat hij de voor de gelegenheid gasthoofdredacteur was.

Begin april werkte Tom Naegels met zijn redactie van een dertigtal jongeren tussen 16 en 26 jaar aan teksten, foto’s en video’s voor een gedrukte én digitale versie van het magazine. Het resultaat daarvan is nu te zien in een 16 pagina’s tellend magazine onder met als titel ‘De Ideale Migrant’. Het behandelt het thema migratie vanuit het standpunt van onze jongerenredactie.

In nauwelijks vier dagen kwamen alle stukken samen. Het magazine omvat interviews met nieuwe Belgen, artikels over de psychologie en economie rond migratie en een test of jij de ideale migrant zou zijn. Naegels: "Ik was aangenaam verrast over de professionaliteit, het enthousiasme, en de werkkracht van deze jongerenredactie. Ze hebben een moeilijk thema als migratie heel goed onder handen genomen."

Op de achterflap prijkt een migratiekaart, die tot leven komt in de interactieve iPad-versie. Drie keer uitgebreider als de gedrukte versie: met een videoreportage, foto’s die je kan aanklikken en waarop je te zien krijgt wat mensen zeggen, artikels die het thema verder uitdiepen en nog interviews die we in de gedrukte versie niet kwijt konden.

Benieuwd naar het resultaat? Check stampmedia.be/pidmag !


Deze reportage werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 23/05/2014