‘Artisj’, afgeleid van art+ish, luidt de experimentele tentoonstelling op initiatief van Fabriek Noord, een cultureel-sociaal platform te Antwerpen. De feestelijke vernissage met live muziek was een idee van twee jongeren met een ‘fetisj’ voor kunst, die kunstenaars een platform wilden geven. 

Een tentoonstelling in een nieuw jasje, met nooit eerder getoonde kunstenaars en frisse triphopbeats van nieuw muzikaal talent Lohaus. Meer moet je niet hebben op een vrijdagavond. Jonge kunstenaars, fotografen, filmmakers, tekstschrijvers, kortom iedereen met een creatief idee kon zich via Fameus vzw inschrijven. Ze moesten enkel hun idee of concept op een originele manier voorstellen.

https://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157650583569024/

Voor sommigen, waaronder de plastische kunstenaar Kirkland Klaes, is het de eerste keer dat ze eigen werk aan de buitenwereld tonen. Klaes’ abstract conceptueel werk oogstte veel bijval. Uitschieters waren ‘Dialoog’: een zwart doek, door een rode streep verdeeld in twee vlakken (één met verticale en één met horizontale lijnen) en een poster van een kleurige ekster, waar hij speelt met het feit dat de vogel meestal gewoon zwart is.

‘Artisj’ was een sfeervolle expo met experimentele schilderijen en knap fotografisch werk in combinatie met funky beats.

© 2015 StampMedia - Tekst: Liesbeth Knaeps; foto's: Daphne Okon Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 16/05/2015