Op 3 januari bezocht Bas van Toor, beter bekend als de helft van het Nederlandse tv-duo Bassie en Adriaan, de 2-jarige Jaimy Vanolst in Tessenderlo. De peuter onderging op jonge leeftijd al twee levertransplantaties. Zijn tantes Cindy Van Der Kley en Eva Schaffer organiseren verschillende benefieten.

De twee tantes organiseren op 21 januari een spaghettidag in Leopoldsburg met onder andere Roel Vanderstukken achter de potten. Die avond vindt een benefietconcert plaats in Tessenderlo met Rodwan, Tessee en Amsterdam Square. Ook wordt de cowboyhoed van Randy Jones van The Village People geveild, samen met stukken van onder andere Bassie, Nicky Vankets en Grace Jones. Peter van het benefiet is Eric Baranyanka, bekend van onder andere de Ketnetband. Zangeres Sarah De Koster neemt het meterschap voor haar rekening. Met de benefieten willen de tantes de kosten helpen dekken, maar ook het donorschap onder de aandacht brengen.

Steun

Mama Taya Schaffer is blij met de steun, maar is ook bang voor negatieve reacties: “Ik wil niet als profiteur overkomen.” Ze geeft wel toe dat de situatie niet altijd gemakkelijk is. “Jaimy moet altijd voorzichtig zijn dat hij geen ziektes oploopt. Hij mag niet met andere kinderen in contact komen, waardoor hij niet naar een onthaalmoeder kan”, vertelt Schaffer. “Daardoor kan ik niet werken en zorg ik voltijds voor Jaimy.”

Dankbaar

Clown Bassie zet zich regelmatig in voor kinderen die het moeilijk hebben en kwam met plezier de kleine Jaimy even gedag zeggen. “Zelf heb ik ook kinderen en kleinkinderen, ik ben zeer dankbaar dat zij het goed hebben.” Naast enkele geschenken voor de peuter, bracht Bassie enkele stukken mee voor de veiling, zoals de laatste posters van de originele Bassie en Adriaan toer.

© 2012 - StampMedia - Tekst en foto: Joris Bocken


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 11/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 11/01/2012