ANTWERPEN - Al vijf jaar timmert Nele Van den Broeck (27) met haar band, Nele Needs A Holiday, aan een muziekcarrière en vecht ze voor elke Facebook- like. "Maar dat is goed", zegt ze zelf. "Op die manier heb ik tijd om verder te groeien en beter te worden."

Persoonlijke songteksten

Met Nele Needs A Holiday, een band die bestaat uit vijf meisjes, brengt ze nummers die ze omschrijft als vrolijke meisjespop. “Het zijn opgewekte liedjes over alledaagse tragedies. Ze gaan altijd over iets dat misloopt in mijn leven of iets dat ik niet luidop durf te vertellen, maar waar ik wel een liedje over kan zingen.” De teksten zijn dan ook heel persoonlijk, iets wat niet altijd even makkelijk ligt. “Als ik zing: 'Will you not turn your head and turn the page with a woman half your age. Will you not run, will you not do like my daddy’s done', dan ligt dat uiteraard gevoelig. Dat nummer is misschien grappig en herkenbaar, maar uiteindelijk gaat het echt over de scheiding van mijn ouders. Mijn mama vindt trouwens dat ik in interviews niet mag zeggen dat mijn nummers autobiografisch zijn (lacht).”

Ik vind u superirritant!

Nele was tot voor kort elke week te zien in Iedereen Beroemd, waar ze in de rubriek ‘Het Laatste Woord’ een liedje zong over de actualiteit. Elke week op televisie zorgde natuurlijk voor extra naambekendheid en dus ook meer kritiek. “Meestal waren de reacties heel positief. Op de trein was er wel eens iemand die naar mij kwam en vroeg: “Zijt gij die van op tv? Ik vind u superirritant.” Toen stond ik echt met mijn mond vol tanden. Gelukkig is dat nog maar één keer gebeurd. Op Twitter lees je natuurlijk veel meer van die reacties.”

Grote dromen

Twee jaar geleden, na een mislukte deal met een platenlabel, had Nele er bijna de brui aan gegeven. Ze beseft maar al te goed dat elke artiest moet vechten om te overleven en dat de meesten al jaren hard aan het werken zijn voor ze door een label worden opgepikt. Nu heeft ze opnieuw grote dromen en veel ambitie. “Op mijn zestiende ben ik voor de laatste keer naar Werchter geweest. Ik heb mezelf toen de dure eed gezworen dat de volgende keer ik als artieste naar Werchter zou gaan... We zijn nu tien jaar verder. (lacht) Maar als mijn eerste cd dit jaar uitkomt, dan gaat het echt beginnen. Dan ga ik een manager moeten inhuren om mijn telefoons op te nemen. You’ll see! (lacht)

© 2013 - StampMedia - Kim De Witte


Dit artikel werd gepubliceerd door CJP op 07/05/2013