reacties (0)


Tortelduifjes die in de huwelijksboot stappen en een persoonlijk en creatief feest willen, konden inspiratie opdoen op de trouwbeurs ‘I DO I DO’. Van herenkostuums tot cocktails op maat: de meeste bezoekers kwamen voor iets jong, fris en modern. “Meestal is trouwen oubollig, wij willen het anders aanpakken.”

Op 8 november vond de eerste editie van de moderne trouwbeurs I DO I DO plaats in het Zuiderpershuis, in het centrum van Antwerpen. Tientallen Belgische standhouders stonden er paraat om de wensen van aanstaande bruiden en bruidegommen te vervullen. “De beurs richt zich vooral op trouwers die een persoonlijk, creatief trouwfeest wensen en kwaliteit boven kwantiteit plaatsen. Oog voor kwaliteit en een persoonlijke aanpak staan deze dag centraal”, klonk het op hun website.

De bezoekers die we aanspreken, willen in ieder geval iets “jong, fris & modern”. Twee jongedames, 20 en 25 jaar oud, vertellen waar zij naar op zoek zijn: “Meestal is trouwen zeer oubollig, maar deze beurs is zeer out of the box. De kleren bijvoorbeeld zijn totaal niet traditioneel!”

(Foto © Tara Boutaleb) (Foto © Tara Boutaleb)

Cafe Costume maakt costumized herenkostuums op maat. “De klant kan zijn voering, stoffen en knoppen kiezen. Het concept draait rond de belevenis: alles is op afspraak”, licht oprichtster Saskia van Gils toe. Tijdens zo’n afspraak krijgt de klant een waaier aan keuze en worden de maten opgemeten, zodat alles in verhouding is. Meestal duurt dit ongeveer dertig minuten. Na zes weken is het kostuum af en kan een bruidegom passen en aanpassen waar nodig. De doelgroep? “Jongemannen met een hoog rock ’n roll-gehalte”, lacht van Gils.

Eten, drinken en juwelen

Een trouwfeest staat, naast er goed uitzien, uiteraard ook synoniem voor lekker eten. Cateringbedrijven zoals Les Odettes, Meteor en Fine Fleur zorgde voor diverse hapjes. Voor desserten op je bruiloft kon je op I DO I DO terecht bij Fruges. Zij maken yoghurtijs op basis van verse hoevemelk en fruit. De ijsjes worden dan geserveerd vanuit een authentieke truck. Sterke drankenmerk Cointreau verzorgde dan weer een workshop cocktails maken. Bezoekers konden kiezen uit diverse smaken: zoet,zuur of pikant – voor elk wat wils.

(Foto © Tara Boutaleb) (Foto © Tara Boutaleb)

Bij een trouw hoort uiteraard ook een trouwring. Hilde Van Belleghem stelt tentoon op de beurs, want zij maakt atypische trouwringen. Die zijn ietwat scheef, omdat de juwelen geïnspireerd zijn op een elastiek. En muziek mocht ook niet ontbreken: enkele livebands kregen de bezoekers helemaal stil.

Veel mannen

Opvallen was dat er veel mannen aanwezig waren, die samen met hun partner de trouwbeurs bezochten. Jo Vos (36) gaat op 25 juni trouwen en kwam samen met zijn verloofde ideeën opsnuiven. “Er zit veel variatie op de beurs. Ik ben al bij de catering en bruidsboeketten gaan kijken - de catering gaan we zeker kunnen gebruiken!”, vertelt Jo enthousiast.

De ene man komt vrijwillig, de andere wordt meegesleurd door zijn verloofde. “We zijn nu drie weken verloofd, het grote feest plannen laat ik graag over aan mijn verloofde. Maar ik kom mee, om haar te steunen.”

En uiteraard waren er ook mannelijke bezoekers die de beurs bezochten als verloofden. Net voor vier arriveerde een gehaast homokoppel. Zij hadden nog twee uur om heel de trouwbeurs af te gaan. “Wij gaan op 20 augustus trouwen en hopen iets creatief te vinden. Niet hedendaags, gewoon anders!” We hopen dat het hen gelukt is.

© 2015 – StampMedia – Tara Boutaleb


Reacties

Plaats een reactie