Genk On Stage 2011 trok meer dan honderdduizend bezoekers met zondag als absolute topdag. Terwijl de festivalgangers de sfeer in de stad opsnoven, zorgden de vrijwilligers achter de schermen ervoor dat alles in goede banen liep.

De Genkenaren mochten dit jaar alweer een resem artiesten ontvangen, zowel gevestigde waarden als jong talent. Naast vier grote podia waren er in de stad ook twee sfeerstraten te vinden.

Afterparty

Nadat de laatste bands het podium verlaten hadden, hoefden de 'die hard' feestbeesten niet te treuren. De jonge Genkenaren van Positif zorgden vrijdag en zaterdag voor een spetterende afterparty tot in de vroege uurtjes.

Festivalfood

Het muzikale aanbod was echter niet de enige trekpleister in de stad. Lustige proevers konden hun honger stillen op het culinaire plein, met bijzondere gerechten uit de verschillende wereldkeukens die Genk rijk is. Ook het notoire festivalaanbod was aanwezig, met friet, pasta en barbecue in overvloed.

Van de regen naar de zon

De weergoden waren het driedaagse stadsfestival niet het hele weekend goedgezind. Vrijdag en zaterdag vielen sommige momenten wat in het water, maar dat werd zondag ruimschoots goedgemaakt met bakken zon.

© 2011 - StampMedia - Liesbeth Merckx, foto's: Alexander Godts, Natan Bolckmans, Robbert Van Nes, Ruben Govaerts