reacties (0)


Op donderdag 16 februari vond de Dag van de Diversiteit plaats in de XIOS Hogeschool in Hasselt. Onder het motto 'Hetzelfde maar anders!' organiseerden twee studentes van de opleiding Office Management een infodag met gastcolleges en een infobeurs.

Laura De Rosa (22) en Jolanda D'Onofrio (22), tweedejaarsstudenten Office Management, kregen de opdracht een evenement te organiseren. Met dit project willen ze hun medestudenten kennis laten maken met het thema diversiteit. Daardoor kwamen ze terecht bij Tilly Volckaerts, leerlingenbegeleidster en coördinator voor diversiteit en gelijke kansen op de XIOS Hogeschool. "We vroegen raad bij haar vanwege haar ervaring met het thema. Diversiteit bleek een breder begrip dan we zelf dachten. We hebben ook veel bijgeleerd, ik kijk nu bijvoorbeeld heel anders naar mensen met een beperking", zegt De Rosa.

Diversiteit, hoe werkt dat?

Tijdens de doorlopende infobeurs gaven negentien organisaties die werken rond diversiteit tekst en uitleg over hun werking. Zo waren Sensoa, VDAB, Oxfam, Amnesty International, het Rode Kruis, KIDS, Responsible Young Drivers, de Christelijke Mutualiteit, Een hart voor Limburg en StampMedia van de partij. De allochtone vrouwenorganisatie Al Kawtar verkocht zelfgebakken koekjes en muntthee, maar plaatste ook hennatatoeages.

Rond de middag gaven verschillende gastlectoren lezingen: Rosa Schols van OCMW Hasselt praatte over 'leven met weinig budget', Katleen De Ridder van het Minderhedenforum kwam vertellen over diversiteit in de media, Ben Vanelslander vertelde namens GRIP over 'een nieuwe kijk op mensen met een handicap' en StampMediacoördinator Stefan Kolgen had het over 'communiceren met en over jongeren'.

De Ridder schreef ook het boek De Witte Media, waarin ze zich afvraagt waarom het zo moeilijk is voor allochtonen om op een positieve manier in de media te komen. Aan het einde van de lezing deelde ze gratis enkele exemplaren van haar boek uit.

Met twee is niet alleen

Het opzetten en coördineren van een evenement met z’n tweetjes is geen peulenschil. De Rosa en D'Onofrio zijn de enige studenten in het tweede jaar Office Management, dus op de medewerking van klasgenoten konden ze niet rekenen. Gelukkig kregen ze hulp van studenten uit het derde jaar en van de docenten. "Zonder hen zou het niet gelukt zijn", aldus De Rosa.

© 2012 - StampMedia - Stef Vananderoye


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 21/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 21/02/2012

Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 21/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Focus op Hasselt op 21/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Kif Kif op 22/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door De Wereld Morgen op 22/02/2012


Reacties

Plaats een reactie