Diemerci Mbokani, toen nog bij Dynamo Kiev ©Wikipedia

Speelt Dieumerci Mbokani binnenkort opnieuw voor de Congolese nationale ploeg? De spits kroonde zich bij Antwerp tot topschutter van de competitie en werd verkozen tot Ebbenhouten Schoen. Volgt nu opnieuw interlandvoetbal voor de 34-jarige Mbokani?

Diemerci Mbokani, toen nog bij Dynamo Kiev ©Wikipedia

Op 29 wedstrijden scoorde Dieumerci Mbokani achttien doelpunten. Zo kroonde hij zich tot de Gouden Stier van de Jupiler Pro League, die door Covid-19 voortijdig stopgezet werd. Mbokani scoorde evenveel als Jonathan David van AA Gent, maar werd tot topschutter gekroond omdat hij vaker het doel vond op verplaatsing.

Het is de eerste keer dat de Congolese ex-spits van Anderlecht en Standard topschutter wordt, nadat hij in 2009 en 2013 twee keer tweede werd in de topschutterslijst. Voor Antwerp was het de eerste topschutter sinds Cisse Severeyns eind jaren ’80.

Terug bij de Luipaarden?

Zal Mbokani met de Gouden Stier op zak opnieuw zijn comeback maken bij de Congolese nationale ploeg, de Luipaarden? De vraag ligt op de lippen van veel Congolezen. Zelfs op de lippen van diegenen die de aanvaller na zijn laatste Africacup in 2017 ernstig hadden bekritiseerd, in die mate zelfs dat hij besloot te stoppen met het dragen van het nationale shirt.

"Ik droom nog steeds van het WK"

In een interview met mm2.online, voor de lockdown, zei Mbokani: "Ik volg de gebeurtenissen bij het Congolese nationale team op de voet en heb permanent contact met coach Christian N'sengi-Biembe, maar ik ben nog niet klaar om terug te keren naar het nationale elftal. Maar ik heb dus wel contact, ja. We zullen wel zien wat de tijd brengt, maar ik heb nog altijd de droom om ooit… op het Wereldkampioenschap te spelen.”


Dit artikel werd gepubliceerd door MM2.Online op 19/06/2020

vorige volgende