Genk on stage is begonnen, op de Main Stage gaf Glenn Claes het startschot. Na zijn optreden nam hij even de tijd om een interview te geven aan De Reporters. Een vriendelijke jongeman met een hoop nieuwe liedjes onder de arm: de perfecte ingrediënten voor een fijn gesprek.

Nadat hij in 2012 de eerste editie van The Voice won, werd het stil rond Glenn Claes. Maar in november van vorig jaar verscheen ‘Back Where My World Began’, debuutplaat en comeback in één. Wat een debuut, en wat een comeback. In zijn liedjes vertelt Claes het verhaal van zijn leven. Een slopend proces. Hij wist wat hij wilde, maar nog meer wat hij niet wilde. Wat niet klopte, moest weg. ‘Een liedje moet je in één zucht kunnen zingen’.

Over zijn deelname aan The Voice heeft hij gemengde gevoelens. ‘Ik ben blij met de kansen die ik gekregen heb, maar ik zou niet opnieuw meedoen. Je wint The Voice, maar wat doe je daarna? Ik had geen flauw idee. Ik was 21, piepjong nog, alles moest nog beginnen. Voor het grote publiek had ik nog alles te bewijzen. Ik had laten horen dat ik covers kon brengen, maar eigen liedjes, zelf platen maken, dat is nog heel wat anders. En overal waar je komt, ben je ‘die winnaar van The Voice’, niet makkelijk om dat stempel kwijt te geraken.

Nu staat Glenn terug op het podium en dat voelt super. ‘Het is fijn om er terug te staan. Deze zomer wil ik vooral heel veel spelen. Er staan nog vijf of zes optredens op het programma, en er is ook een tweede plaat onderweg. Waarvoor ik mij uiteraard weer uitgebreid ga laten inspireren door mijn eigen leven. Ik moet nu eenmaal mijn verhaal kunnen vertellen’.

© 2016 - StampMedia - Sofie Vanderhulst; foto: Laurien Accou