Vanaf september kunnen jonge gezinnen in het centrum van Hasselt terecht bij het open huis ZuMa. De UCLL maakt het gebouw van de oude Dekenij op Zuivelmarkt 17, nu in gebruik door de directie van de hogeschool, vrij voor studenten vroedkunde en verpleegkunde, onderzoekers en actoren uit het werkveld. 

Op vrijdag 26 juni stelde de hogeschool UC Leuven-Limburg het project ZuMa voor. De naam verwijst naar de Zuivelmarkt, waar UCLL een open huis opricht voor jonge gezinnen: zwangere of pas bevallen vrouwen, jonge ouders en natuurlijk de kinderen zelf (0 tot 3 jaar).

ZuMa zal vanaf volgend schooljaar iedere vrijdag vrij toegankelijk zijn. Laatstejaars vroedvrouwen en verpleegkundigen bieden dan, onder toezicht van een professional, interactieve workshops aan in het kader van een gezonde leefstijl tijdens de zwangerschap, voorbereiding op het ouderschap en het opvoeden van jonge kinderen. Er is ook een ruimte beschikbaar om (borst)voeding te geven. Actoren uit het werkveld kunnen ZuMa ook gebruiken om hun aanbod kenbaar te maken.

© 2015 - StampMedia - Machteld Bollen