© Hanne De Tant

De vierkoppige band Felix Pallas stelt niet teleur. Zij laten zien dat het allemaal niet groots moet zijn om succes te boeken. De vibes van Bazart zijn te voelen in de donkere Club van de Muziekodroom, maar toch brengt Felix Pallas iets apart.

Simon Nuytten, Pieter-Jan Nuytten, Xavier Gosselin en Ziggy Van Wallendael zetten meteen de toon van de avond met hun single Rakata. De kleine ruimte van de Club in de Muziekodroom creëert een intieme sfeer. We krijgen hierdoor eerder het gevoel dat we Felix Pallas vergezellen op een van hun repetities dan dat we op een concert zijn.

De mannen van de visuals zijn duidelijk wakker. Bij elk nummer krijgen we een andere soort lichtcombinatie die past bij de sfeer van het lied. Drie piano’s, twee gitaren, twee zangers en een drum: dit is de opzet van Felix Pallas. Dit is ook alles wat ze nodig hebben om hun enkele nummers mooi te brengen. Wie zich eerder op de dag voorbereid had op het optreden door naar Youtube te luisteren, kreeg iets gelijkaardigs te horen met als toemaatje de relaxte sfeer die de artiesten uitstraalden.

Hanne De Tant

De soort muziek die ze spelen is heel typerend en steeds in dezelfde stijl, maar toch is er sprake van afwisseling. De eigen nummers worden door elkaar gemixt van een ballade tot een iets ruiger nummer. De zangers spelen soms met effecten op hun stem, maar deze zijn juist getimed.  Ze krijgen het publiek ook zonder problemen mee met hun cover van ‘I’ve been thinking about you’ van Londonbeat.                        

Niet alleen de ruimte, maar ook de manier van performen geeft ons een goed gevoel. We krijgen de kans om te bewegen op de uptemponummers. Maar wanneer Felix Pallas een meer intiem nummer speelt, zoekt de leadzanger Simon Nuytten zijn publiek op. Op een gegeven moment biedt hij zelfs de microfoon aan om toeschouwers de kans te geven om mee te zingen met de single Similarities.

Er worden tien nummers gespeeld, precies genoeg om ons te blijven entertainen. Het enige minpuntje aan de avond is de tegenvallende belangstelling. Met zo’n concert, verdient Felix Pallas meer ogen die op hen gericht zijn.


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad Online op 28/11/2017

vorige volgende