Just go with the flow. Dat is het motto van Mauro Michielsen. De huidige voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel rondde in juni zijn middelbare school af en maakt zich klaar voor de universiteit. In deze aflevering hoor je hoe iemand die naar school gaan écht niet leuk vond toch vertegenwoordiger werd van elke Vlaamse scholier.

Michielsen vertelt over de logge tanker die het onderwijs is en hoe die volgens hem leerlingen beter moet voorbereiden op het echte leven. Maar nu zijn functie als voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel tot een eind komt, kijkt hij ook al even naar de toekomst en heeft hij het over zijn passie voor theater. Zo vertelt de Leuvenaar hoe hij in 2021 een theatervoorstelling in elkaar bokste en daarmee op pad ging, tot in het buitenland toe.

Student@Night is een talkshowpodcast gemaakt door en voor jongeren en staat bekend om zijn humor en energieke aanpak, of zoals de makers zelf omschrijven: "De zotste talkshow met een streepje humor en f*cking veel energie." De redactie verandert jeugdcentrum De Serre in Hasselt om de twee weken in een dynamische talkshowstudio. Uit die samenwerking vloeide in december 2022 een 24 uur durende radiomarathon. 

Student@Night wordt gemaakt door Elian Pergola, Femke Thijs, Rana Car, Febe Coenen, en Thibau Thomassen.

Bekijk hier de andere afleveringen van Student@Night.

vorige volgende