Ruim tienduizend man vulden de hallen van het Antwerp Expo voor de vijfde editie van Antwerp Convention. De sci fi-, fantasy- en horrorbeurs bracht ook dit jaar een heleboel sterren en striptekenaars op de been. En, niet te vergeten, natuurlijk ook de cosplayers die het evenement bezochten.

Niet alle ogen waren zondag 26 april gericht op de Ten Miles in Antwerpen. Terwijl tienduizenden mensen door Antwerpen liepen, werd ’t Stad nog meer gekleurd door cosplayers. Een gevolg van de vijfde editie van Antwerp Convention. De hallen van het Antwerp Expo vulden zich met ruim tienduizend man. Bezoekers wurmden zich door de gangen om hun strips of figurines te kopen of om een handtekening te krijgen van de aanwezige celebrities.

Robots en worstelmatchen

Even spelen in de gaming corner stond zeker op de agenda van veel bezoekers. Ze konden genieten van de nieuwste én oudste gameconsoles. Call of Duty en Pinball waren allebei razend populair op de conventie. Daarnaast kon je zien hoe de mensen van de Dutch Robot Games hun eigen creaties tegen elkaar lieten rammen. Robots waren niet de enige vechtersbazen op Antwerp Convention. Er werden ook worstelmatchen gehouden waarbij je lustig kon meebrullen met de rest van het publiek.

Cosplayers liepen natuurlijk ook rond, verkleed als hun favoriete strip- of filmheld. Zeker geen verplichting, maar wel een must volgens velen. Een aantal imitators viel zelfs in de prijzen door mee te doen aan de cosplaywedstrijd. Naast het bewonderen van de verkleedde bezoekers ging men ook gretig in de rij staan om een handtekening te krijgen van onder meer ‘Halloween’-schurk Tyler Mane of ‘Game Of Thrones’-sterren Ellie Kendrick en Ian McElhinny. Hadden ze vragen, dan wachten ze maar al te graag op het vragenuurtje van de sterren.

Belgische sterren

Tussen alle glitter en glamour waren er ook Belgische sterren. Nieuwkomers Gill Eeckelaert en Maurice Luijten van Welp signeerden samen met regisseur Jonathan Govaert. Na die sessie lieten ze ook nog een promofilmpje zien van de eerste Belgische horrorfilm. Een goede introductie op de juiste plaats.

© 2015 – StampMedia – tekst: Kenneth Voorter, video: Heleen Vanschoenwinkel en Kenneth Voorter
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - Online op 30/04/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 30/04/2015