wo
12/04/2023
18:00 - 20:00

Als misdaadverslaggever bij Gazet van Antwerpen (GVA) heb je nooit een saaie dag. Vraag maar aan Alexandro Yaramis (24). Hij neemt bij de Gazet de verslaggeving over de Antwerpse drugsproblematiek voor zijn rekening.

Tijdens deze sessie leert Yaramis je de basis over verslaggeving van faits divers (zoals ongevallen, inbraken, vechtpartijen en criminele activiteiten). En hij vertelt je hoe je als misdaadverslaggever te werk gaat: wie zijn je aanspreekpunten als er iets gebeurt, hoe spreek je met slachtoffers, hoe blijf je ethisch en deontologisch correct…?

Wie is Alexandro Yaramis?

Alexandro Yaramis begon zijn mediacarrière bij de Krant van West-Vlaanderen. Tijdens de coronaperiode maakte hij de reportage ‘Oe ist’ in Ieper, maar ook reportages in het buitenland. Zijn documentaire Atra werd in 2021 getoond in het tv-programma Vranckx & De Nomaden. Daarin gaat hij op zoek naar de christelijke wortels van zijn Assyrische familie in Turkije.

In september 2022 werd hij geselecteerd uit meer dan 500 jongeren om deel te nemen aan Youth Lab, een initiatief van mediabedrijf Mediahuis met de bedoeling om krantenredacties te verjongen.

En uiteraard is Alexandro ook nog reporter bij StampMedia! Check zijn werk hier.